kolmapäev, 8. august 2012

Lihtne elu ehk puudu on ehitusmehed

Vajame hädasti üht kuni kaht ehitus- ja üht lammutusmeest umbkaudu nädalaks.

Meie Võru-maja kaugelt sugulasest töömees nr 1 on neljandat nädalat kadunud. Kõlab põnevalt, et päev peale meilt nädala tasu saamist külastas ta naabrimeest eesmärgiga laenata "kümnekas"...
Telefon kas ei vasta või kostab sealt mörin. Ühel hommikul helistas ise ja andis teada, et "midagi tuli vahele ja ikka ausõna ei saa tulla". Lubas kindlasti järgmisel kohal olla. See oli nädal tagasi... Tema kaasa telefon on nüüdseks samuti välja lülitatud - lasterahade päev oli.


Võru maja töömeestel nr 2 ja 3 pidi tööd jaguma maksimaalselt 5-7 päevaks. Alustasidki neljapäeva pealelõunal (sest üks "hommikul ei saanud" ning terve päeva tarbis ohtralt vedelikke), töötasid ka reedel. Laupäeval ja pühapäeval puhkasid ning kolmapäevaks lõppes kokkulepitud tööjupp. Said tasu ja pidid uuel nädalal veel ühe kolme- kuni neljapäevase eritöö tegema. Töömees nr 3 tuli, paariliseks aga poeg. Nr 2 olevat "töövõimetu". Nüüdseks siis juba enam kui nädal.
Tegid nr 3 ja poeg kolm päeva tööd, nädalavahetuseni. Laupäeval said kätte osalise töötasu ja tänaseni pole neist midagi kuulda.

Arutasime meesisendiga, et kuradima hea elu on ikka. Saad oma palga (ja mitte väikese) ning sõna otseses mõttes jood selle maha. Kadedaks teeb, sest mitte ei tule meelde, millal iseendale midagi puhtast ostmisrõõmust mitte hädavajadusest soetatud sai.

.

3 kommentaari:

  1. Minu "parim" elamus töömeestega oli, kui hommikul saabus õuele kaks mikserautot vedelbetooniga. Viiest mehest, kes seda laiali ajama pidid hakkama, saabus kohale kolm ja needki ei seisnud püsti. Tehas betooni tagasi ei võtnud. Siis oli küll nutt kurgus. Palusin mikserite juhid appi, maksin heldelt, aga põrand on siiamaani nagu kuumaastik. Õnneks tegemist kuuriga.

    VastaKustuta
  2. Natuke kauem lõunas viibides saab vist üsna pea selgeks, et ega see elu ääremaal nii idülliline ei olegi, kui esmapilgul paistab...

    VastaKustuta
  3. See ongi nii. Ma muud ei kuule lõunas elades, kuidas erinevad meesisendid vinguvad, et tööd netu-netu-netu. No kohe mitte midagi ei ole! Ja kui ma teen ettepaneku naabrimehele, et ole kena ja tule niida mul natuke heina, siis ootama ma teda võin jäädagi.

    Kui sa ise ja oma pere jõududega siin asju tehtud ei saa, siis tegemata kõik jääbki.

    VastaKustuta