teisipäev, 14. august 2012

sügis südasuvel

Pühaba õhtul Tallinna poole veeredes näitas auto termomeeter kohati üheksat soojakraadi. Sügis, mis sügis, kuigi augusti keskpaik pole käeski.  Korjasime lõunast kaasa suvikõrvitsahunniku, pisut piparmünti ja porgandit ja redist. Minu esimesed paprikad (huvitav, kas nad peavadki olema rohelised?) Ema lisas kotti õunavisse, millest väidetavalt head kooki saab. Kütsin alumise korruse elutuba - kütmata muutus olemine õhtuti rõskeks.

Sellel nädalal toimetavad lõunaosariikides kaks esmapilgul asjalikku ja soovitustega ehitusmeest. Kui lisada, et kumbki 7 eurot tund, siis pean peatselt öise pangakülastuse planeerima :) Eelmistest ehitajatest ei ole midagi kuulda - kaugelt sugulane astus küll pisut napsisena läbi ja lubas "kohe kindlasti homme tulla"

Sügis jätkub ka põhjas - lebotasin lastega Kakumäe inimtühjal rannal. Ujuma ei kippunud minu jääkarudest kumbki - käisid vaid varbaidpidi vees ja ehitasid liivalossi.

Elu keeb Nõmme turul - Notsu palus mustikaid jääkappi panemiseks. Lettidel olid prisked Ungari lillad ploomid.

Veel on päeval soe, kuid õhtul õue enam ei kisu. Aktusepäevani on jäänud pisut vähem kui kolm nädalat. Sel aastal oleme pisut seotud ka ülikooliga - gümnaasiumitüdrukust sai õnnelik rebaseplika Tartu Ülikoolis.
Vägisi kisub sügsesse, kuigi kalendri järgi peaks ju veel südasuvi olema....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar