esmaspäev, 3. detsember 2007

et päkapikuootus jätkuks

Üksikemadus on suurepärane peremudel. Eriti siis kui väikese Notsu isa Suur Siga lubab lapse pühapäeva ööks vastu esmaspäeva enda juurde võtta ja lihtsalt ei ilmu välja. Mõned on ikka mõistmatud - on tegemist. Te-ge-mist, tuut-tuut!
Fain. Päkapikk lihtsalt unustas, et Suur Siga ei muutu - kümme aastat nii olnud ja jääb ka: "sussisisule pidanuksid juba jaanipäeval mõtlema kui vahetult enne ei saa..."

Nagu kiuste ei ole päkapikul reedest pühapäevani olnud mitte ainsatki võimalust minna Notsuta poodi ja miskipärast muutuvad viieaastased päkapikuperioodil eriti tähelepanelikeks. Nii tuleb ühe hingetõmbega, et äääääääää selliste kommide paberid nagu sussi sees olid üleeile kui sa lasteaeda tulid ka auto tuhatoosi ääre vahelt paistmas äääääääää...
Ja päkapikk peab järjest keerulisemaid ja keerulisemaid lahendusi leidma...


Ja nagu kiuste tõmbas Notsu oma toa hilisõhtul üle tolmuimejaga ja pesi põranda mopiga ära. Lisaks sättis vaibad ja jõulukaunistused ning väitis, et nüüd võivad jõulud ka tema juurde tulla. Viimast ilmselt jätkuks tänaõhtusele käigule advendiküünla süütamisele Nõmme ema juures.

Päkapikul on nüüd palju toredaid valikuid:S
a) toppida sussi sisse päevasest ühisest poeskäigust ostetud kommid
b) toppida sussi sisse pakk makarone, vorstisai või tükk koos küpsetatud koogist
c) loivata öösel Järve Statoili ja kohtuda teiste hiliste päkapikkudega, kes öösel pakikese kummikomme või "kõige väiksema shokolaadi" ostavad

Et päkapikulood ei leiaks suurte pärast oma ajalikku otsa, võtan nüüd statoili-retke ette :S

Edit kell 1,02
Sulejope hõlmu eest kinni hoidev, põlvpükstes, alpinismisaabastes ning nabapluusis olevus, kes sõidab pühapäeva öösel vastu esmaspäeva bensukasse ostma pakki arbuusinätsu ja maksab selle eest kaardiga.
Müüja vaatas pikalt (ju polnud ammu päkapikku näinud) Vaatasin ise ka peeglist - ajas naerma küll:)

2 kommentaari:

  1. Minu Väike Põrsas, mõnikord ka Roosa Põrsas, küsis paar aastat tagasi siirusehoos, et kui tema on põrsas, kas mina olen siis Suur Siga?;) Iga kell, vastasin mina..:)))
    Saame Järve Statoilis mõnikord kokku, ma käin sealt aeg-ajalt stardikomplekte ostmas;)

    VastaKustuta
  2. tunned mu ära "päkapikukostüümi" järgi:)

    VastaKustuta