neljapäev, 27. detsember 2007

valehäbitult

See pisarakiskumise film, vaadatuna esimese püha hilisõhtul miskilt kodumaiselt telekanalitelt, näitas araabiamaailma rangeid reegleid ja traditsioone perekonnas.
Muidugi lahistasin nutta, kui Meriam ema sunnil teatas Jasonile suhte lõppemisest. Ja hoidsin pöialt kõvasti-kõvasti peos, lootuses, et võltsdokumentidega printsessi ei saadetaks tagasi Bahreini vastu kindlale hukule.

*****************************

Lähipäevil jõuab minuni riigi esindaja arvamus Väikese Notsu isa osalusest oma lapse elus.
Kogusin end selleks sammuks kaua. Otsisin erinevaid õigustusi, kirjutasin dokumente valmis, rebimaks need tükkideks prügikasti. Ja kuulasin oma aadressil väljendeid Eriti Valitud Leksikonist.
Karikas täitus kui operatsioonilt naasnud haige tüdruk ootas oma isa. Isal oli aga puhkus ja palju muudki teha kui leida nädala jooksul võimalus telefonile vastata.

"Kas sul häbi ei ole?" "Minu tutvusringkonnas...", Otsuse tegemise päeval jõudis info minu vanemateni. Olen riigireetur ja kriminaalkurjategija, vähemalt, kuubis.

Erinevalt oma lihastest vanematest, kes on asunud teisele poole rindejoont, ei ole mul piinlik.
Väike Notsu ei pea kannatama - tänu Otsusele on tal isa kohustuslik toetus. Ega vägisi armsaks ei saa. Ja vägisi ei saa ma armsaks ka oma isale. Põlualuseks muutumiseks ei peagi olema usutunnistuselt moslem ega seisuselt printsess. Piisab vaid pea püsti tõstmise ning edasi sammumise otsusest.

**************************
Peale seitset aastat oma kodus elamist ostsin köögimööbli. Homme soetan raamatu plaatimisest algajatele või veel parem - universaalse ehituse käsiraamatu. Sest kuidagi peavad paar rida plaate ülemise ja alumise kapi vahele ju saama. Loodetavasti õpin manualide abil ka kraani ning kraanikaussi integreerima ning nõudepesumasina peale- ja äravoolu ühendama. Ja kevadel terassikest ning koerakuuti meisterdama...
Kui kõik läheb nässu, siis siin lubatakse aidata:)

3 kommentaari:

  1. Ehituse käsiraamatu ma võin Sulle laenata, Sa ei pea seda kohe ostma jooksma.

    VastaKustuta
  2. Kuule, Hiir, jäta jama - Tahad salajast santehniku numbrit?

    VastaKustuta
  3. Täh, joodikupoeg, tulevikuks vist tahan. seekord sai tehtud - läbi valu ja pisarate ja kruvikeerajapildumise ja manuali ribadeks rebimise, tehtud:) Parem tahan universaalse töömehe numbrit. Sest naabrimeest, keda sobiks appi paluda seinakapi kinnitamisel loodi hoidma, ka ei ole.

    VastaKustuta