teisipäev, 15. jaanuar 2008

kui vesi on verest paksem

Ma sain täna klantspaberil väljastusteatisega Kirja.

Minu lapse isa teatab vandeadvokaadi abi suu läbi, et meie eelmise aasta lõpus sõlmitud kokkulepe Väikese Notsu kasvatamisest on talle peale surutud ja sõlmitud vastu tema tahtmist ning selle sisu ei olnud talle alla kirjutades mõistetav.

Kirjast selgub, et täies tööjõus ja igati lugupeetud 35-aastasel mehel jääb elamiseks vaevalt paar tuhat krooni, mida mina, tema lapse nõiamoorist ema, tahan endale iga-aastase naaritsakasuka ja luksreisi kinnimaksmiseks võtta...
Lisaks osalevat ta aktiivselt oma lapse kasvatamises ja üleüldse ei pea Väike Notsu käima trennis ja eelkoolis. Ka sööb ta liiga palju. Tal ei pea olema oma tuba koos radiaatori, lambi, kirjutuslaua, voodi ja mänguasjadega. Ka talveriided, kelk, suusad, dressid, tossud ja sõprade sünnipäevadel käimine on Väikese Notsu nõiamoorist ema poolt kunstlikult tekitatud vajadused, mida temaga ei ole kooskõlastatud.

Ma pean midagi vastama kümne päeva jooksul, aga mul ei ole kõige vähematki öelda.
Peale selle, et miski siin ei klapi. Määruskaebaja saab kas maksustamata tulu, mis kuulub maksupettuste valda või valetab oma sissetulekute kohta. Tõepoolest, riigiametniku palk ja sissetulek on kaks erinevat asja. Ma mäletan neid palgalehti - eluasemekulude kompensatsioon, auastmetasu... Aga ka juunis makstav kompensatsioon möödunud aasta hinnatõusu kompenseerimiseks.
Pealegi ei saa ma põhimõtteliselt aru mehest, kes oma lapsest, väidetavalt hirmarmastatud ja jubeoodatust, nädalate kaupa välja ei tee. Väikese Notsu käsi on viimase 25 päeva jooksul usinalt valinud tema numbrit, et issile ilusaid jõule või head uut soovida, nüüd jube lihtsalt juttu rääkida. Tulemusteta - issi ei vasta põhimõtteliselt meie kõnedele.

Mul ei ole mitte midagi öelda ka ühe teise mehe kohta oma elus. Teades, et eksi aju juriidilistes küsimustes on kreekapähkli suurune ehk umbestäpselt sama suur kui minulgi, siis on selle kirja taga minu lihase tippjuristist isa käsi ja soovitused.
Ehk lause meie ilmselt igavesti viimaseks jäävast telefonivestlusest: Ise Sa, tüdruk, tahtsid elada oma lapsega kahekesi, vaata nüüd kuidas välja rabeled.

Kas tõesti on kuritegu minna oma teed, kui kooselu ei klapi? Meie kooselatud kaheksast aastast viimased möödusid minu hinnangul kehvasti. Ka otsus lahku minna küpses enam kui aasta ja sai lõpliku hoo hoopis ühe teise sündmuse ajel. Ja last but not least - kas lahkuminek tähendab automaatselt seda, et lapsel on vaid üks vanem või peaks tal olema neid siiski jätkuvalt kaks.
Ma ei saa und täna öösel. Mõtlen, kas tõepoolest peaks keerama ette teise põse, kui oled ühele löögi saanud või hoopis astuma silm silma ja hammas hamba vastu...

23 kommentaari:

  1. SSSSSUUUUUUUUUUUUUUR SIGA

    Kas vangi ei taheta nii suurt kurjategijat veel panna?

    VastaKustuta
  2. saada ta pikalt......
    Usu, väärtus mille lood oma väärikusega suurem kui sõja tulemus - olgu see ükskõik milline!

    VastaKustuta
  3. Nelli:

    Einohhhh uskumatu. Ma just mõned postitused tagasi jäin mõtlema, et miks küll sinu vanemad teisele poole rindejoont on asunud ja nüüd siis selgus käes. Kuigi ma ikka kohe üldse ei saa aru, et miks ei austata oma lapse otsust- isegi siis kui see nende arust vale on. Sinu elu- Sinu otsused.

    Edu lahingutes ja mina ei annaks alla- nagu eelmine postitaja soovitas.

    VastaKustuta
  4. No mida kuradit! Ära alla küll anna. Katsu mitte südamese võtta, aga võitle ikka lõpuni. Minu meelest on väga ebaõiglane, et isad vabastatakse igasugusest vastutusest oma laste ees. Ära lase seda juhtuda!

    VastaKustuta
  5. Kas lapse isa heidab tõesti konkreetselt selliseid asju ette nagu sa kirjeldasid või leiab lihtsalt, et lapsele kulub liiga palju raha?

    VastaKustuta
  6. ei tohi alla anda! ei ole ikka nii et isad niikuinii ei toeta maoraalselt ja siis ka mitte rahaliselt, laps pole mingi muinasjutt või unistus ta on reaalne inimene vajadustega ja arenguks vajalike olude ja ressurssidega...seda peavad võimaldama talle MÕLEMAD vanemad ah jaa,,, vii vahepeal laps vanavanematele hoda ja las hoolitsevad söögi riiete ja trennikulude eest kah:)
    tegelikult see et norm sissetulekuga täismes nii käitub vääriks juba innoirjalikku paljastavat blogi.

    VastaKustuta
  7. Kui vähegi vaim valmis on, siis - hammas hamba, silm silma vastu.
    Mul on väga kahju, et su pere toetus kuidagi viltu on läinud selles asjas, aga ... usu mind, leidub alati keegi, kes on toeks. Kui mitte mujal, siis siin kindlasti.

    VastaKustuta
  8. Üks asi on, mis aitab, aga see võib Sulle endale jälk tunduda.
    Nimelt võta ühendust oma eksi ülemuse ja ülemuse ülemusega. Ehk, pritsi palju torust tuleb.
    Teine variant on siiski kohus. Õiguse Sealt vast saad, Õigluse osas poleks nii kindel. Igatahes peab iga mees oma laste eest vastutust kandma, kahjuks meil sellist yhteishuoltajuutta nagu Soomes pole, nii et las kerib aga seibi. Kohus peaks ju ka lisatulud kenasti arvesse võtma.

    VastaKustuta
  9. täh. ma olen lihtsalt kurb lugedes Suuri Sõnu ja võrreldes asju tegelikkusega.

    Ilmselt pean järelejäänud 9 päevaga leidma kellegi, kes suudaks kirjutada väärilise vastuse... just sellesama põhimõtte pärast.

    Noh, et kasukas ikka lühem ega õhem ei tuleks. Nali. Valus nali.

    VastaKustuta
  10. Oi, kuidas tahaks sind praegu lohutada. Ma ei oska seda muudmoodi teha kui rääkides hiljutisest kohtukogemusest. Mitte enda vaid ühe tuttava. Ma ei tea küll, kus kandis elad sina ja su eks, kuid Tallinnas on asjalood sedasi, et 2000.- on see piir kust allapoole ei nõua enam ükski kohtunik elatisraha välja. Mina läheks sinu asemel julgelt kohtusse ja nõuaks isegi veel rohkem raha juurde. Ausalt.
    Mul endal on laste isaga kokkulepe, et ta maskab mulle igakuiselt 1500 eeku kahe lapse pealt ning sellele lisaks veel ühekordsed suuremad rahalaevad. Selleks ajaks kui lastele on vaja uusi talveriideid osta ja nad kooli lähevad ning neil sünnipäevad on ja siis on ta üritanud ka jõuludeks vähemalt ühe lapse kingi osta. Kokku ta saab nendega vast korra aastas ja see on meie perele pigem stressirohke aeg, kui midagi rõõmsat.
    Lapsed tahavad talle vahest helistada, aga tal pole nende jaoks eritia ega. Ta ütleb, et ei oska nendega midagi rääkida. Tegelikult peaks ta lihtsalt kuulama. Sest lastel on pidevalt midagi väga tähtsat ja palju rääkida.

    Sina pea vastu ja pöördu ise mõne juristi poole. Asi lõppeb nii ehk naa sinu võiduga.

    VastaKustuta
  11. See, et mehele jääb elamiseks 2000 krooni, on täiesti reaalne võimalus.
    Ärge unustage, et ta peab ilmselt oma elu 0 üles ehitama -üürima korteri, ostma elementaarse sisustuse, ostma vajalikke riideid ja lisaks veel sööma.

    Ning segaseks jääb ka kokkuleppe täpsem sisu. Pole mõtet siin avalikult kaastunnet manguda, kui kokkuleppe sisu pole avalikustatud. Võimalik tõesti, et mees peab Väikese Notsu ema poolt loodud kõikmõeldavad kulutused justkui kinni plekkima. Ärge unustage, et paljud pered ei saa majanduslikel kaalutlustel lapsi kümnesse trenni ja enesearendusringidesse panna. Enne selliste otsuste tegemist tuleb ilmselt eksmehega konsulteerida, kas selleks on üldse võimalusi...

    VastaKustuta
  12. ja miks eelnev kommentaator üldse arvab, et "võit jääb nagunii sulle"? Miks ei võiks mees last kasvatada, kui paistab, et ta sellega majanduslikult ja suhte-tasandil paremini hakkama saab? Miks on nii iseenesestmõistetav, et meestelt nende lapsed käest võetakse?
    Kusjuures harv pole see, kui hiljem emale uus "austaja" tekib, kes last alandab või kamanab vmt teeb? Ning seda sageli ema vaikival nõusolekul, sest "ega mehed puu otsas ei kasva, neid tuleb hoida!". Tihti taluvad lapsed ema juures kasvades palju suuremat vaimset pinget, kui isa juures elades. Samuti on paljud emad otseselt vägivaldsed ja äkkvihaga inimesed, kes oma lapsi omatahtsi terroriseerivad (nähes neis mälestust "laste isa" ebaõiglusest vmt).
    Ning eriti kurioosne on juhtum, kus peres on "uus isa" kes ruulib ja lapsi "õigesti kasvatab" ning päris isa näeb lapsi vaid kord nädalas -kuid peab siiski kõikvõimalikud kulutused täies mahus kinni maksma.

    Juhul, kui lapsed on pisut suuremad, peaks raha minema otse lastele...

    VastaKustuta
  13. Et raha läheks otse lastele?
    Lastele on määratud heal juhul igakuine taskuraha, mis võib olla üks osa elatisrahast. Kuid elatisraha on mõeldud siiski lapsele mõeldud kulude katmiseks.
    Lapse tegemise juures olid mõlemad osapooled. Lapse kasvatamise juures, aga ei taha nad sugugi olla. Ärgu tulgu siin keegi rääkima, et neid ei lasta. Isadel on õigus nõuda kohtu kaudu külastuspäevi. Ma pole kuulnud, et kohus neist keeldunud oleks kunagi. Kui siis ikka mingitel väga tõsistel põhjustel. Aga kudias sundida isa last vaatama tulema? Kuidas sundida isa lapsega telefoni teel rääkima? Ka kohtu kaudu?

    Mulle tundub, et see uus isade liikumine on üks igati tore asi. Kuid mulle tundub ka, et neid isasid kelle õiguseid on rämedalt rikutud on vaevalt paar protsenti võrreldes nende lastega kelle õigusi on rikutud. Lapsel on õigus mõlemale vanemale.

    VastaKustuta
  14. Mees nõudku KOHTU KAUDU (!) külastuspäevi?!!!
    Miks peaks ta kohtu kaudu nõudma külastuspäevi omaenda lapsega suhtlemiseks?!!!
    Väidan, et iga normaalne mees hoolitseb oma laste hea käekäigu pärast ja püüab lapsi jõudumööda aidata. paraku on emad selles asjas väga halastamatud ja nõuavad raha mis-ka-ei-oleks. Ja ärge tulge rääkima, et iga viimne kui sent kulub lapse peale! Küllap jääb ka emale midagi taskupõhja.

    Küsimus on selles, et isadel on kohustus lapsi aidata -kuid samasugune kohustus on emadel lasta isadel oma lastega tegeleda -ja seda ILMA mingite kohtu kaudu nõutud külastuspäevadeta! See kõlab lausa perversselt!

    Ja avaldatagu Väikese Notsuga seotud kokkulepped, et oleks millest rääkida. Selline ebamäärane häbistamine ei toetu muule, kui ühe asjaosalise seisukohale. Enne teise osapoole ärakuulamist pole siin mõtet kaagutada.

    VastaKustuta
  15. Anonüümne kommentaator on ilmselt kuhugi hella kohta väga valusasti pihta saanud, sellest ilmselt ka see hüsteeriline õigustuste otsimine. Aga anonüümsele selgituseks,väike notsu pole mitte esimene laps,kellest antud lugupeetud härrasmees ja musterisa ei hooli.
    Greete kui sul vastuse kirjutamises oleks abi vaja, siis järmisel nädalal on mul kõik õhtud vabad ja aitaks sind meeleldi.

    VastaKustuta
  16. Jah, anonüümne kommentaator sai haiget siis, kui nägi kuidas ta enda ema ta isa kottis ja manipuleerida püüdis. Kuigi isa pidi asjaolude sunnil paar ööd õues pingil magama ja pärast amortiseerunud lobudikus, kus ta hiljem halbade elutingimuste tõttu (niiskus!)haigestus ja ennast pikalt ravima pidi. Kommentaator sai haiget siis, kui ema uue "isa" leidis, kes ema teadmisel lapsi piinas ja alandas. Samal ajal pidi isa maksma alimente -mida ta ka tegi -endale uue kodu rajama ja ka lastele taskuraha andma (sest ema lastele mingit taskuraha ei andnud).
    Olgu veel mainitud, et erinevalt emast, kes muudkui uusi "isasid" otsis, elas päris isa rahulikult ja ei toonud koju ainustki "ema". Sest nagu ta ütles: "lapsel ei saa olla mitut ema ja isa".

    Nii, et pole siin vaja ilkuda ja ülbitseda anonüümsete kommentaatoritega!
    Ei ole kanaemadest mulle kohtumõistjat!

    VastaKustuta
  17. see, et eksid kaklevad finantsasjade üle, on üsna tavaline, aga mis mind täiesti shokeeris, oli see, et laps on oma isale helistanud ja isa ei vasta. mis isa see selline on? iga normaalse mehe süda tilguks verd, kui ta niimoodi oma last ignoreeriks. see on andestamatu, südametu. siin ühele eelnevale kommenteerijale tahaks öelda, et sellistel tulebki tulevikus kohtu kaudu külastuspäevi taotleda.
    mina elan koos mehega, kellel on kaks last esimesest abielust - laste kõnede ajaks jääb muu elu seisma, sest nemad on kõige tähtsamad, olenemata sellest, milline nõid nende ema juhtumisi on.
    põhimõtteliselt, ega sul muud üle ei jää, kui kohtutee jalge alla võtta. saad oma x-summa kätte ja astud sirge seljaga edasi. ahjaa, kas te olete abielus, kui jah, siis peaks sa põhimõtteliselt saama mehe töökohast tema palgaandmeid.
    igatahes, ära heida meelt! kõike head!

    VastaKustuta
  18. Miks emad peavad kohtu kaudu küsima lapse kasvatamiseks raha?
    Miks isa ei suuda oma last klassipildi pealt ära tunda?
    Miks on nüüd need vaesed isad nii õnnetud äkki? Kujutage ette, kolmele teist pole antud võimalust lapsega kohtuda. Mitmetele sadadele lastele pole antd võimalust oma isaga kohtuda? Kus on nende eestkostjad ja hääletorud?

    VastaKustuta
  19. Päeva jooksul lahenes ka Vastuskirja küsimus. Paragrahvimärkidest nõretav kiri ootab vormimist - tuleb visatud kinnas tagasi heita.

    Personaalne tänu, m.h, abipakkumise eest. Hindan seda väga!

    Anonüümne, mul on kahju, et Sinuga nii läks. Issanda loomaaed on rikkalik ja Sinu lähedusse sattusid ilmselt kehvapoolsed isendid.
    Kokkulepe sisaldas kulude katmist pooles ulatuses.
    Küsimus on põhimõtteline. Otsest materiaalset toetust ei vaja, siiani saanud ega küsinud. Naljakas, kuidas täisjõus mees muutus üleöö pea sotsiaalabistatuks. Kurvastab, et vesi on verest paksem - operatsiooni "maksejõuetus" juhib minu lihane vanem.

    VastaKustuta
  20. anonüümne
    just kanaemad ongi siin sulle õiged vastajad, sest sinu ema ei olnud ilmselgelt mingi kana vaid puha raisakull. Kuula siis teine pool ka ära, need tõelised emad.
    Alustuseks loe blogi omaniku algne postitus läbi -
    laps üritab isale helistada ja isa ei võta toru. korduvalt, päev päeva järel.
    isa unustas lapse jõulud. see konkreetne isa ei külasta oma last. jne.

    Sa ei saa oma elu üksühele siiasamasse üle kanda, see oleks ebaõiglane ja asjakohatu.

    Ja kibe tõde on paraku see, et enamasti on just isad need, kes oma mahajäetud laste vastu huvi ei tunne, nendega ei tegele, nende heaks mitte midagi tülikat ja ebamugavat ei tee.
    mis loomulikult ei õigusta rongaemasid. ma räägin praegu statistikast, eksole

    VastaKustuta
  21. Kõige selle kaagutamise peale keerleb peas aina küsimus,et miks ikkagi sinu lihane isa hoiab hoopis oma eksväimehe poole?
    Meile siin virtuaalis on ehk paljutki rääkimata jäetud...
    Last pole muidugi mõtet vaikimisega karistada,aga mõnikord valitakse valed meetodid hingekogunenud sopast vabanemiseks.
    Äkki oli nii,et sellelt vennikeselt venitati ammugi juba need 7 nahka seljast,millest ta nüüd põhimõtteliselt enam poorigi ei taha loovutada.
    Äkki on see tema vaikne protest eelnenud ülekohtu vastu?
    Ehk on ta mälestused nii ebameeldivad eelnenud kooselust "hiirekesega",kes võib-olla hoopis aplaks rotiks osutus?
    Kangesti tahaks selle eksmehe selgitusi ka kuulda!

    VastaKustuta
  22. kodanikud kommentaatorid ,te peate arvestama ,et loete ja näete siin ainult medali ühte poolt...või siis seda mida teile tahetakse näidata

    VastaKustuta
  23. ja see ei tähenda, et sa saaksid vaikimisi eeldada, et tegelikkus on hoopis vastupidine.
    loomulikult ei tunne me selle blogi pidajat isiklikult vaid ainult teda kui netipersooni. Ja pahaks paneme tema eksi kui netipersooni kirjelduse kuvandi käitumist.
    Reaalses elus nende mõlemaga kohtudes tuleks, selge see, aeg maha võtta ja kumbagi puhta lehena uurida. aga tõesti ei ole mõtet ka eelarvamuslikult mõelda, nagu oleks eks süütu kannataja ja blogipidaja õudne fuuria, nii õudne, et tema käitumine tuleks ilmsüüta lapsele ignoorimise teel kätte maksta.
    ignoreerimine on muuseas kõige-kõige julmem karistamisviis... eriti kui seda tehakse hoopis kellegi teise pattude eest.

    ja netis kellegi blogi lugedes saame me sealkirjeldatut võtta ainult heas usus.

    VastaKustuta