esmaspäev, 18. veebruar 2008

autovahetuskuu

Mida siis patroli vastu pakutakse.
Algatuseks lugematus koguses bmw-sid. Enamasti 7 seeria omad, ka 740, kuigi tavapäraselt 735. Bensiin ja automaatkast. Mõni Mersu. Kolmeliitrise bensiinimootori ja automaatkastiga ikka. Üks Chevy Trans Sport buss, mida omanik kangekaelselt universaalkerega sõiduautoks nimetab.

Üks Toyota Camry (2003), mille Ameerika kerega variant nägevat välja nagu Lexus. Piltidelt paistis ilus ja ahvatlev, kuid hea sõber arvas, et selle auto varuosadest ei tea Toyota midagi ning pean igavesti korrutama seda "ameerika varianti". Nii rikas ma ei ole.

Vaatamas käisin Toyota Corollat (1999). Kurbsilmne diiselmootor ja manuaalkast kõlanuks kenasti, kuid omanik hindas oma auto hinnaks täpselt Patroli nö sissemaksuväärtuse (95 000). Leidsin auto24-st analoogsed hinnaga 45 -58 000, lisaks ka üks hinnaga 80 000. Kaks keskealist vene meest nurisesid Patroli üle päris valjult - pole nii ilus ja poleeritud kui nemad ootasid. Ajasid ehk luksusmaasturiga segamini.

Üks Audi A6 (1998). 110 kw ja valge. Kui see on uue kerega variant, siis võiks see olla üks reaalselt kaalutavaim. Diisel ja manuaal, nagu minu ideaalauto ikka. Paraku mitte universaal. Aga ehk oleks vahelduseks aeg ka veidi naiselikumaid sõiduriistasid proovida...

Peugeot 307 (2002). Kirsipunane. 1,6 bensiin. Luukpära. Kõlab kenasti, aga ma ei usalda prantslasi. Olen näinud ühte 306, mis -10-ga käima ei läinud, hoolimata sellest et ta ööseks kenasti teki sisse mässiti. Auto mulle voodisse ei mahu. Aga samas on see härrasmees nõus oma masinale peale maksma nii nagu turusituatsioon ette näeb.

Ja viimane pakkumine, mu lemmik. Kaks vene rahvusest mehega. Seriaal "Kriminaalne Venemaa" meenus. Kiitsakas korralikult riietatud ja sonimütsiga mees sõitis ette väikese kandilise dziibiga, võttis välja võimsa taskulambi, kontrollis vaid veermikku ja uksi. Kõrval seisis poeg - üliõpilase vanuses poolmantlis noormees. Sisse istuda kumbki ei tahtnud. Vanem mees ütles, et maksaks kogu summa sularahas, sest auto läheb otse Venemaale ja seal ei ole midagi liisinguga teha. Poeg trööpavat muidu tema oma täitsa ära. Otsustab täna õhtul või homme.

3 kommentaari:

  1. Muiggg..
    Mis ma ütlesin - Sa jõuad selle enne maha müüa, kui mina kohale jõuan.. :D :D :p.
    Aga tõsisemalt: tegelt on ju hea, kui nüüd veel see nädal lahti saaksid tast, saaksid rahus lauatama minna. ;) :)

    Ju see tunda annab..

    VastaKustuta
  2. ega need viimased vennad seda ei uurinug, et mitu pakki (sellist umbes inimese mõõtu) pagaasnikusse mahub?

    VastaKustuta
  3. No sinna mahub ikka PÄRIS MITU, arvestades Patroli mahutavust. Tsiteerides Hiirt: on ka pool maja sinna sisse topitud ja Helsingist ära toodud (või kuidas see oligi..). :D :D :p

    VastaKustuta