pühapäev, 20. aprill 2008

deprekas

Peale täiesti ebaõnnestunud õppimisnädalavahetust kirjutasin avalduse ülikoolist lahkumiseks valmis.
Krt kui ikka mõistus ei võta ja jaksu ei ole, siis ei saa vägisi targaks ja tubliks hakata.

5 kommentaari:

  1. Hea Laborihiir,

    Jahtu maha. Puuduliku mõistusega nüüd küll tegu pole, pigem jaksuga.

    Järgmise postitusena võiksid teha nimekirja oma ajakasutusest - mida peaksid oma elus muutma, et jääks rohkem aega õppimisele.

    Söö porgandit ja tuubi. Saad targaks ja tubliks.

    VastaKustuta
  2. Kulla Laborihiir!

    Ühinen eelkõneleja soojade nõuannetega. Ära lase masendusel maad võtta - kui tunned et ei jaksa, mine kasvõi tunniks/päevaks kõigest sellest eemale...siis jaksab jälle:)
    Muideks, mina olin see "hull", kes 33.a läks IT-d õppima, olles eelnevalt vaid filoloogiat õppinud. Mäletan, et elementaarse matemaatika esimeses loengus pani õppejõud meid lihtsaid ülesandeid lahendama, taseme väljaselgitamiseks:D
    Murdude liitmise ja lahutamise puhul meenus uduselt, et olid vist jah mingid laiendajad ja ühise nimetaja leidmine, taandamised. Aga kindel ei olnud. Kirjutasin siis töö nurgale, et sry, kk lõpetamisest on üsna palju aega möödas, aga õpin kiiresti:) Noh, tulemusena sooritasingi mitte ainul elementaarse mati, aga ka kõrgema ja diskreetse mati eksamid - mitte küll hiilgavalt, ent siiski! Mäletan, et nägin kogu valemite kremplit pidevalt unes jne, aga ületasin end.

    Sa lihtsalt ei andestaks endale oma ajutist nõrkust. Selles see õppimise point ongi.

    VastaKustuta
  3. Olin eile töölt juba ära läinud ja messengeri sisse unustanud. Tegin oma praktika VÕTA-ga ära küll. See käib umbes nii, et otsid ülikooli kodukalt vastava blanketi, lased välja, täidad ära ja viid Nele kätte. Minu puhul käis see nii, et lasin paberi välja, ei osanud täita, viisin Nele kätte ja koos umbes 2 minutiga täitsime ära. Siis vaatavad õppejõud selle avalduse läbi ja umbes 1-2 nädala pärast tiksub kaks punkti ÕISi juurde.

    VastaKustuta
  4. Sa unusta ära see lahkumisavaldus - peksa saad mu käest! :D

    VastaKustuta
  5. Erinevalt eelnevatest kommenteerijatest ---

    Ma õppisin aasta ülikoolis erialal, kus mul ei läinud just hästi, pidin pingutama ja jamama teemadega, mis lõpuks enam huvigi ei pakkunud. Kevadsessiks ei olnud enam jaksu aga päris lõdvaks ka ei lasknud. Lõpetasin sessi oma parimate võimete kohaselt. Aga suvel andsin sisse lahkumisavalduse ja tegin uue katse uude ülikooli, südamelähedasemale erialale (bioloogia). Ma ei kahetse siiani, et varem aasta midagi muud õppisin, see on toonud mulle palju kasu edaspidistes õpingutes ja nüüd lõpetan praegu kooli :) Maha visatud aeg kindlasti ei olnud, pigem vastupidi.
    Ei ole mõtet end nii piinata, nii kerge on õppida (nt lugeda erialaseid teadusartikleid) kui teema hirmsasti huvi pakub :)

    VastaKustuta