teisipäev, 13. mai 2008

kõik möödub

Elas kord kuningas, kellel oli üks poeg. Kuningas tundis, et viimne tunnike on saabumas ja kutsus kuningapoja enda juurde. Ta andis pojale kaks kirstu ning osutas ühele neist: "Kui Sa tunned, et oled kõige õnnelikum inimene maailmas, siis ava see kirst." Kuningas viitas teisele kirstudest ja ütles: "Kui tunned, et oled kõige õnnetum inimene maailmas, siis ava see kirst siin". Nende sõnadega heitis vana kuningas hinge.

Möödusid aastad. Noorel kuningal ei läinud kõik plaanipäraselt. Ta kaotas sõdades eakamate ja kavalamate naaberkuningatega palju maid, tema rahvas oli rahulolematu ning ta ei leidnud endale ka sobivat naist. Noor kuningas tundis, et temast õnnetumat inimest maamunal ei ole. Ta otsustas avada isalt päranduseks saadud kirstu, lootes sealt leida raha oma hädade leevendamiseks. Suur oli tema üllatus, kui kirstus lebas vaid kokkuvolditud sedel kirjaga "Kõik möödub".

Tõepoolest. Möödus veel aastaid. Noor kuningas ei olnudki enam nii noor. Ajapikku omandatud kogemustega õnnestus tal tagasi võita kaotatud maad, kuningriigi majandus õitses ning rahvas muutus rahulolevaks. Kuningas leidis endale tubli naise, kes sünnitas talle mitu kaunist last.
Kuningas tundis, et ta on kõige õnnelikum inimene maailmas. Ta otsustas avada teise isalt päranduseks saadud kirstu. Suur oli tema üllatus avastades ka sellest kirstust sedeli kirjaga "Kõik möödub".

Tõepoolest. Kõik möödub, nii hea kui ka halb. Selle loo jutustas mulle eile öösel maailma üks paremaid muinasjutuvestjaid Epp. Täh. Kõik möödub. Ka viisteist magamata ööd.

3 kommentaari:

  1. tere
    lugesin et hakkasid ad-si tarvitama, kas on mõju ka tunda?
    oled muidu enne ka kasutanud...
    kas soovitaksid cipralexi?

    VastaKustuta
  2. Armas mõistulugu ja kes juba mõnda aega ilmas elanud - eks need tea, et nii tõepoolest ongi. Niiet - eks taoline teadmine tule ikka küpsusega:)

    Aga anonüümse kommentaari peal naersin südamest, ilma igasuguse cipralexita:D

    VastaKustuta
  3. Anonüümne, olen ad-sid kasutanud tegelikult oluliselt enam kui nüüd. Aitab ikka, kuigi enam on kinni mõtlemises. Tegelikult on AD-sid oluliselt rohkem kui vaid cipralex ning koostöös oma arstiga leiad just enda diagnoosile sobiva ravimi. Oluline, et Sa ei häbeneks minna oma hädadest rääkima.

    VastaKustuta