pühapäev, 20. juuli 2008

Autorüüstajad Nõmmel

Eile hilisõhtul oli meie kandis kärarikas - mitu taksot peatus mu maja ees, üks neist, punane sedaan, seisis siin ilma silmnähtava põhjuseta päris pikalt. Öösel haukus pr Betti mitu tundi raevukalt. Metsa all oli lärmakas - mitme meesterahva kõnekõmin häiris mu und. Tigetsesin omaette, kirusin tegelasi, kes meie maja ette selle paganama jalutustee ehitasid, rahustasin Bettit, käisin allkorrusel, sügasin teda kõrva tagant, riidlesin ja proovisin uuesti magama minna. Mitu korda ja täiesti lootusetult. Panin pool neli magamistoa kolm akent kinni ja uinusin rahutusse unne.

Nüüd on selgunud ka Betti haukumise põhjus. Mu autol, mis seisab magamistoa akna all on ära keeratud kõigi nelja ratta ventiilid. Tõepoolest - öösel aknal Bettiga riieldes kuulsin vihinat, nagu oleks rannapall tühjaks lastud. Mõtlesin veel, et kas tõesti Väike Notsu unustas oma palli välja ja Betz astus küünega peale...
Akna vahele on PRINDITUD kiri, millele kirjutatud, et rüüstajale ei meeldi minu auto parkimiskoht (minu eramaja ees). Seega ei olnud tegemist juhusliku vandalismiga, vaid etteplaanitud tegevusega. Tegijal oli kaasas kruvikeeraja ventiili mahakeeramiseks, prinditud leht ja teda ei häirinud ka bernhardiinist perekoera haukumine. Ja tühjaks lasti KÕIK neli rehvi. Tegevus toimus mitme tunni vältel - seega oli tegemist tõesti kättemaksuga... oma kodumaja ees parkimise eest... Taksojuhid? Keegi teine, keda minu jeep segas sajaga kitsal tänaval kihutamast?

Niisiis. Mul on homme hommikul operatsioon ja haiglast välja saades sõidan kuuks ajaks ära. Ma ei oskagi peale nutmise midagi tarka teha. Politsei? Kindlustus? Aga peamine on, et suure ja raske jeebi neli rehvi oleks hävimise vältimiseks vaja täis pumbata ja ventiilid peale keerata. Kust ma saan ventiilid? Pühapäeva õhtul? Kas jeebi rataste täis pumpamiseks on vaja need alt ära võtta või saab ka miski mobiilse pumbaga? Kust ma selle pumba saan? Pagan. Ma ei taha enam üksi olla...

Njah. Mul ei ole vist ette nähtud tunda end kuidagi kergemini. Tõesti, ma ei taha sealt haiglast homme enam tagasi tulla. Ausõna.

Ja eripreemia inimesele, kes oskab mulle anda infot öiste vandaalide kohta. Teine eripreemia sellele, kes oskab rehviparanduse suhtes nõu anda.

11 kommentaari:

  1. Osta väiksem auto. Nõmme on ilmselt nii maal ei asu, et seal Jeepiga sõitma peaks. Ja auto parkimiseks on sul hoov või garaaž, aga mitte tänav. Olgu see tänav pealegi su maja ees.

    VastaKustuta
  2. Pisike kompressor, mis võtab voolu auto sigaretisüütajast. Seda saab ntx bensukast osta. Nagu ka ventiile. Autoabi on kah töötav variant, aga rahaliselt mitte odavam kui selle kompressori ostmine.

    VastaKustuta
  3. Kaarel, oleksid Sa pikemaajalisem Hiire blogi lugeja, siis teaksid, et see maastur on müügis juba mitu kuud.
    Omalt poolt võin lisada, et nende aiake on imetilluke, kuhu maastur hästi ei mahu, kui esiotsa just otse lillepeenrasse ei pargi, ning see aiakegi on neil naabriga kahe peale jagamisel. Seega jõuame jälle müügi juurde tagasi..

    VastaKustuta
  4. Ohjah, selliseid kaarleid on paraku hämmastavalt palju. Kuidas öeldagi - inimene, kes teab ussisõnu?:P

    VastaKustuta
  5. Sõidan Tartus vahel mööda Võru tänavat. Vanasti seal kõnniteid ei olnud. Eramajad, pisikesed aiad. Igas majas mitu autot. Kõik harjunud oma masinaid teepeenrale parkima. Eelmine suvi ehitati sinna kõnniteed koos jalgrattarajaga. LE kohaselt olen ma jalgratturina kohustatud seda slaalomirada kasutama. Ja päris sageli kohtab seal rattarajal parkivaid Jeepe. Mind jalgratturina segavad. Mis sest et pargivad otse omaniku akna all. Ja aeda kolmas masin lihtsalt ei mahu! (mitte et ma sellepärast neid kuidagi purustama hakkaks, aga lihtsalt inimlikult tigedaks teeb!)

    VastaKustuta
  6. A no kirjutage siis, mis maastur ja mis hinnaga :)

    Mulle tuli esimese hooga hoopis ette hoopis Sofie, Sofie maailmast. Tema ka võitleb Nõmmel autodega. Õige võitlus pmst. Aga hetkel väga värdja vormi võtnud...

    VastaKustuta
  7. Hei! Sofie ei võitle autodega, Sofie võitleb jalakäijate õiguse eest käia kõnniteel ja jalgratturite õiguse eest sõita jalgrattateel, ja kui mõni auto takistab seda õigust kasutamast, siis Sofie kutsub politsei, mitte ei lase ventiile tühjaks. (Kuidas seda õigupoolest tehaksegi?) No ma võin selle ventiiliasjanduse muidugi kaalumisele võtta, aga Laborihiire maasturi kumme mina igastahes tühjaks ei lasknud. Häbi sulle, Kaur!
    Aga et auto ei mahu õue parkima, muidu läheb autonina lillepeenrasse? Võiks ju äkki mõelda hoopis sedapidi, et lillepeenar ei mahu õue ära, sest auto on liiga suur???

    VastaKustuta
  8. Vabandust, kallis Sofie, sinu kohta nii halvasti kirjutamast (aga üldsegi mitte mõtlemast). Ma muidugi ei arva, et sa laborihiire jeebi ventiilid tühjaks lasid. Ma isegi ei usu, et laborihiire päeviku heatahtlikud lugejad midagi taolist uskuda oskaks! Oleks ma... ee... Oleks ma arvanud, et Sa võid arvata, et ma tegelikult ka arvan, et Sa laborhiiirele kurja tegid, ei oleks ma siia kirjutama hakanudki. Aga näe kirjutasin, rumalusest, mitte pahatahtlikkusest. Ning Sinu võitlust jalakäijate õiguste eest austan ja toetan.

    Palun vabandust, tõesti palun! Ja enam ei tee!

    VastaKustuta
  9. Sofie, kas sina oled üks neist vanamuttidest, kes kangekaelselt mööda aiaääri (loe: porimülkaid) kõnnib, väites, et aiaääres on kõnnitee. Samas on 10 meetrit eemal kulgemas tuttuus kõvakattega jalakäijate/ratturite tee paralleelselt kogu tänavaga. Ilmselt mitte. Nõmmel tõepoolest on see parkimisprobleem terav, kuid meie tänaval siiski mitte.

    Auto sain korda pühapäeval - 24h kummiputka südamlik vene mees pani poekese kinni ja tuli ning abistas. Küsis 100 krooni ja kirus svooltotseid. Respect.

    VastaKustuta
  10. Jah, sellel tänavapoolel ehk maja ees, kus Hiir oma autot pargib, ei ole mitte mingit kõnniteed ka kõige parema tahtmise ja elavama kujutlusvõime juures, heal juhul mudamülgas, mida taimede olemasolu korral haljasribaks saaks nimetada, kus jällegi inimesed ei käiks. Teisel tänavapoolel on tõega tutikas ja imeilus kõrgendatud vallil jalgratta/jalakäijate tee - suurepäraselt autoteest eraldatud, nii et isegi võimalik 'lendav sopp ja lombivesi' jalakäijateni ei jõua. :)
    Maasturi tüübi ja hinna saab vast Hiirega personaalselt ühendust võttes teada. :)

    VastaKustuta