kolmapäev, 10. september 2008

Nii võib suisa rikkaks saada...

Kaheksa aastat tagasi sügisel valisin endale kodu. Tänane kodumaja meeldis mulle esimesest hetkest alates eelkõige asukoha tõttu. Vaade metsale, taamal paistmas all-linn. Tol hetkel ma isegi ei mõelnud, et metsa asemele oli plaanitud Nõmme suur liiklussõlm, mille vastu võitles Nõmme tee selts.

Et ajad olid teised ja kodulaenu sissemaksu nõuti 35% maksumusest, siis valisin kodu ostu finantseerimisallikaks liisingu 20% sissemaksega.

Ema müüs aktsiad, ise võtsin õppelaenu, maha sai müüdud auto ja jupphaaval õnnestuski vajalik rahasumma kokku saada.
Aastate jooksul jäi ostetud vanast majast alles vaid korstnajalg, kõik muu sai tehtud tuttuus. Nõmme linnaosas hakkasid puhuma sportlik-rohelised tuuled ning ühel päeval sain kõne sõbrannalt, kes teatas maastikukaitseala moodustamisest.

Täna aga saabus päev, mil võlg on viimse sendini tasutud ning notar kirjutab minu kodu ka minu nimele. Pean siinkohal südamest tänama oma ema, kelle säästudest sai tasutud viimased maksed korraga. (Et liisingu puhul tasutakse esmalt intressid ja seejärel põhiosa, polnud jääkväärtust sugugi vähe.) Lihtsalt raha väärtus on vahepeal vähenenud ja kinnisvara väärtus hindamisakti kohaselt kümnekordistunud.

Palju õnne, minuke, oma kodu puhul!

7 kommentaari:

  1. Jeeiiiii!!!!! :D
    Hurraaa!!
    Muidugi palju õnne!!!
    Murueit nii 'häppi' Su pärast.
    :)))

    VastaKustuta
  2. Lõpuks ometi! Järgmine samm oleks siis Nõmme Majaomanike Seltsi astumine?

    VastaKustuta
  3. Vist jah, Kukupai. Aga enne on 2 kuud naabritel formaalset eelisostuõigust. Peale seda püüan majakese korda saada ja igasugu seltsidesse astuda:)

    VastaKustuta
  4. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  5. eelisostu6igus peaks naabritel olema vaid kaasomanis kinnistu puhul...

    palju 6nne oma kodu puhul! tahaks ka laenuikkest vaba olla

    VastaKustuta
  6. Gea, ongi nii. Panga omad küll 2000-ndal seletasid, et liisingu kasutamisel eelisostuõigus teist korda ei rakendu, kuid tegelikkuses osutus see vääraks. Rakendub küll.

    VastaKustuta