esmaspäev, 8. september 2008

olematust lasteriiete kvaliteedist

Üks kärtsroosa kahe musta kassiga kampsun sai Väikesele Notsule suvisel lõunaeesti tuuril ostetud. Kena ümara kaelusega kampsun, millel kaks sametist kassi kelmikalt vaatamas maksis peaaegu 400 krooni. Hoolimata hirmkallist hinnast tekkis minus lahkusehoog ja mõeldes algavale eelkoolile, pikale sügisele ning tont teab millele, nõustusin.

Määrdunud kampsuni panin pesukotti ning oma üüratult igivana ja kehva masina kõige lühemasse ja kehvemasse programmi koos teiste käsipesu esemetega. Tegemist testitud ja katsetatud lahendusega - asjad saavad kiirelt ja kergelt loputatud, hävinud pole siiani neist ükski.
Selle Sela kampsuniga läks teisiti - kasside sametkarv tuli lahti ning voolas mööda kampsikut laiali. Uurisin ja puurisin, kas oleks pidanud enne kasutamist kassikesi kinni triikima? Ei midagi sellist. Väikesel Notsul suur nutt majas - paha emmeni välja.

Ja tegelikult olen ma kuradima kuri. Maksin peaaegu 400 krooni kampsiku eest, mis suvatses esimeses pesus laguneda... Kui lisada siia veel Tartusse ja tagasi sõidu kulud... (Sela pakkus pika jutu peale, et võin Lõunakeskusse sõitmise asemel Viru Keskusesse oma murega minna)
Äh, see ei ole üldse primaarne. Primaarne on, et ühe totra lastekampsuni pärast pean käima mitu korda poes ja kulutama oma nappi aega. Ja lõppeks saan selle eest vastu samasuguse kehva kvaliteediga hirmkalli kampsuni, müüja virila naeratuse ning järjekordse pettumise Eestis uuena pakutavate lasteriiete kvaliteedist.
Kogu loo moraaliks jääb - elagu secondhand - sealt ostetud riietest ei meenu ühtegi pettumust ega ebaõnnestumist.

3 kommentaari:

  1. Meie lemmik lasteriiete pood on okaidi ülemistel. Kiika sinna! Midagi pole seni ise või pesus ära lagunenud.

    VastaKustuta
  2. Second-hand riiete pluss ongi see, et need on juba eelnevalt pesumasinas ära käinud ja testi läbi teinud. Need, mis ära lagunesid, ju taaskasutusse ei jõua.

    VastaKustuta
  3. Sain oma 375 kroonikest tagasi - hoolimata ahvatlevatest hindadest uusi oste selle firma poodidest sooritama ei kipu.

    VastaKustuta