esmaspäev, 24. november 2008

Kriisisituatsiooni ei ole???

"Hakkasin veerand kaheksa Lasnamäelt tulema, aga laps kella üheksaks kooli ei jõudnud," kirjeldas kolleeg hommikust Lasnamäelt kesklinna sõitmist. Teine kolleeg kirjeldas esimest rongisõitu üle pikkade aastate. "Rong oli puupüsti täis. Kontrolör minule piletit müüa ei jõudnudki," ütles ta. Samuti hilinenud hommikune elektritška tubli veerandtunni.

Meie mersubussike istus hommikul ühel täiesti tavalisel Tallinna tänaval kinni. Autosse tõstetud lumelabidas aitas päeva jooksul paljusid saatusekaaslasi. Ning mäesaapad ning lumelauariided olid täiesti õigustatud varustus kontorihoonesse tööle minekul...

Tuhanded kodud on endiselt elektrita - nii istub kolleeg oma Tallinnast veidi eemal asuvas kodus koos pealt aastase beebiga elektri, telefoniühenduseta ning külmas... lähistel tee, mida peaks lahti lükkama kohaliku omavalitsuse sahk.

Ja siis teatab linnaviletsus , et kriisisituatsiooni ei ole - et kõik kulgeb täiesti tavapärases korras ning parkimistrahvide tegemine tasulisele parkimisalale kinnisõidetud autodele on täiesti õigustatud... Situatsioonis, kus linnaviletsus ei suuda tagada Tallinna põhitrasside läbitavust, peaksin mina majaomanikuna oma väikest labidat kasvõi öö läbi välgutama. Et siis ühest otsast lõpetades ja teisest alustades? Muidu tuleb MuPo ja teeb trahvi, täie rauaga ikka, sest riigil on raha vaja...

5 kommentaari:

  1. No aga kuule... sul ju polegi õieti seda va kõnniteed? Ja seal, kus peaks olema kõnnitee - sinu aia ja sõidutee vahel - pargid sa ju hoopis oma maasturit? Nii et sinu krundist möödumiseks peavad jalakäijad NIIKUINII mööda sõiduteed käima? Ma ei saa aru, kas sa tegelikult ka roogid oma aiaäärse puhtaks ja pargid siis auto nii, et sellest sinult sõiduteelt mööda pääseb, või loobud lollimängimisest ja lihtsalt ei roogi ja kõik. Huvitav oleks lihtsalt teada!

    VastaKustuta
  2. Naljakas tõesti, aga kõik need kaheksa aastat olen tõepoolest oma majaesist puhastanud. Ajan autod eest ja viskan lume teisele poole teed. Puhastama jätmine ei ole kunagi mõttesse tulnud.

    Kõnniteed linnalikus mõttes meil tõesti ei ole. Selle aset täidab vana raudteetammi kergliiklustee - ohutu igat kasvu liiklejatele. Muideks, eile lund rookides mõtlesin mööduvaid autosid vaadates, et meie kvartalis peaks autode hulga järgi elama terve lasnamäetäis inimesi...

    VastaKustuta
  3. Just nimelt Tallinnas ongi olukord päris jube, mujal Harjumaal hoopis parem. Aga panen sellest oma blogisse pikemalt.

    VastaKustuta
  4. Mis on kriis?
    Põhjamaal ei tohiks "laps ei jõua ilma tõttu kooli" või "pood avatakse tund aega tavalisest hiljem" küll kriisiks pidada. Paar korda aastas ikka juhtub. Lumetormid lihtsalt ongi meie kliima eripära.

    VastaKustuta
  5. justnimelt, Kaur. See ongi meie kliima eripära, et paar korda aastas võib juhtuda. Juhtuda, et tuisk lõpeb kell 7,38 hommikul, kui ontlik töötaja kaevab jalalaiuse triibu väravani, et tööle pääseda. Siis ei tohiks minu arvates MuPo ametnik tormata kodust lahkunud kodanikele trahve vormistama ning Ühisteenused tasulisele parkimisalale lumehangede vahel kinni istuvatele sõidukitele trahve vormistama.

    Muide. Jõudsin koju - minu kodutänavat ei ole sahk endiselt külastanud. Ju siis linnaisad arvavad, et ma kogu tänava laiuse ise puhtaks lakun.

    VastaKustuta