esmaspäev, 18. mai 2009

peatage maakera!

Perearsti tervisekontroll kooliminejale ei võta eriti kaua aega. Mahakirjutus silmaarsti kaardilt, mahakirjutus hambaarsti lehekeselt, vererõhu kontroll ja paar küsimust veel. Valma. Küll aga tuvastas perearsti karbikesekujuline aparaadike, et Notsu parem, (see haigem) kõrv ei kuule kõrgeid helisid... Kõrvas aga põletikulaadset ei leidunud.
Me alustame jälle algusest - imearst dr Miller PERHist vaatab Väikese Notsu kõrvad homme üle ning õde teeb ka audiogrammi. Njah.

Eelmisel nädalal sai kool välja valitud ja dokumendidki sisse viidud. Tänane hommik algas kell 9,01 Lauri Leesi telefonikõnega - Notsu jaoks vabanes koht Prantsuse Lütseumis.
Õhtuks kogunes perekonnanõukogu-laadne.

* Notsul endal on väga sügavalt ükskõik (Ära mind ainult sinna koleda mööbliga kooli pane)
* Mina emana olen täiesti otsustusvõimetu. Mul on täis kirjutatud kolm A4 formaadis paberit. Ma suudan edukalt argumenteerida, miks panna laps 21. Kooli ja miks valida Prantsuse Lütseum (kumba parajasti vaja on...)
* Notsu isa arvas, et lütseum asub kodule lähemal ja sinna jõudmiseks ei pea laps jalgsi läbima kaks korda päevas Viru keskust/Tammsaare parki. Ohtlikud taskuvaraste poolest, linna säravatest tuledest rääkimata. Mõistlik. Aga ei sõnagi sellest, kas ta aitab matemaatikat õppida. (vaevalt)
* Käesolev vaatas minu poolt paljukiidetud koolivormi ning ütles, et see on üks hästiistuv rõivas. Prantsuse keele õppimisest keeldus kategooriliselt, aga lubas toetada Notsukese kojutoomist keskpäevasel ajal. (tänud, asjalik arvamus)
* Määravaks sai vist vanaema sõna. Vanaema leidis, et kodulähedasse kooli saab Notsuke alati minna ning oli temagi nõus vajadusel nii vastu minema kui ka õppimisel abistama.

Uuritud arvamusi on igasuguseid. Ühed leiavad, et see kool on liiga range, teised ütlevad, et pole oma lapsega eales koos õppinud...
Ma olen endiselt isikliku arvamuseta - tahan ühelt poolt, et laps omandaks hea hariduse, teisalt eelistan väikseid klasse ja piirkondlikke kaaslasi. Nõmme koolid on sel aastal kahjuks totaalselt ülerahvastatud:(

Mu enese koolitöö ei edene. Lugesin läbi Halliki Harro soovitet peatüki - ei oska sealt midagi oma lõputöösse lisada... Kirjutadagi ehk nii, et lugesin käesoleva töö jooksul ka seda, aga mulle ei jätnud see tekst kahjuks mingit muljet. irw Tähtaeg 25.05. (Homsest õppepuhkusel)

Mõtted on hajevil. Hambakroon hakkas suus loksuma ja pangaarvel laiutab kolme viimase kuu jooksul valesti makstud töötasude tõttu 40 000 suurune tühjus.
Potensiaalne üürnik avastas just Ameerika. Kahetoaline korter suurusega 60m2 olevat hiigelsuur... No äge.

Ma tahaks maakeralt maha astuda. Pöörleb teine liiga kiiresti:(

1 kommentaar: