teisipäev, 19. mai 2009

tohtri poolt üle vaadatud

Hommik Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.

Tümpanogramm peaks kuulmise mõõtetulemuste põhjal joonistama reipa "A". Notsu tulemus on ühes kõrvas nukker väikse kõrgendusega sirge ning teise kõrva "A" meenutab pigem Väikese Printsi raamatu joonist. Negatiivne rõhk mõlemas kõrvas.

Inimkõnet Notsu kuuleb ja helide kuuldavus audiogrammi tulemusena on normi piires. Küll normi suhteliselt madalaimal piiril.

Dr Miller, see Imede Ime Arst vaatas, kuulas ja uuris. Kokkuvõtlikult näitas Notsu sisekõrvas paiknevat lima, mille tekitanud nohu ja köha. Eelpoolnimetatuid aga võimatu tabada, kuna senitundmatu allergia paistetab üles teed, kustkaudu sekreedid välja saaksid voolata.

Siirdusime taas ülikangele ravile, et kogunenud eritis kõrvast välja saada. Sel juhul pääseme shuntide opist kuu aja pärast.
Ravisse kuuluvad:
antibiootikum Cefzal
Aerius (allergiarohi)
Nasoneks (allergiarohi nina kaudu)
Sudafed - nohusiirup allergialisandiga
rögalahtisti vabal valikul
Ja igal õhtul ja hommikul tuleb nina puhastada meresoolaleotisega

Minu hirm, et Notsu mitme võõrkeelega koolis oma kuulmispuude tõttu hakkama ei saa, olevat õnneks alusetu.

***
Tõime topeltõpikud ära ja maksime vormimütsi tasu. Sirvisin lugemikku - päris pikad tekstid. Natuke hirmutav. Aga õppimiskallakuga koolid ongi hirmutavad - Reaalkooli tulihingeline juht, Hain Hiieaas, rõhutas samuti, et kes ei taha ega viitsi, võib teise kooli kolida. Ja sellest sõnavõtust on möödas varsti kakskümmend aastat.

5 kommentaari:

  1. Vaene Notsu! Loodame, et ravi aitab. Ja mõnikord kaovad need arusaamatud allergiad kasvades ka iseenesest,

    VastaKustuta
  2. Mnjah. Neljandat aastat ootame seda "väljakasvamist". Kooliks, oletati. Kolm kuud oodata:)

    VastaKustuta
  3. Sry, et kipun sõna võtma, aga igaks juhuks panen kirja. Võta tõe pähe või pea posimiskeks. Kahju ei tohiks mingil juhul teha. Mina omal ajal (tõsi väiksematel lastel) ravisin hingamisteede pidevad hädad välja küüslaugukyyntest kaelakeega. Iga päev teed uue. Haiseb, tõsi. Aga imenduvad õlid nii läbi naha, kui hingab seda looduslikult sisse. Aitas. Vanaema tarkus.
    Vabandust, ei tahtnud targutavalt pealtykkiv olla.

    VastaKustuta
  4. ka võtan sõna, ärge pange pahaks ;)
    loodusraviarstid nii euroopas ki ameerikas on öelnud, et see suur kõrvapõletike 'epideemia' tänapäeva lastel on vaktsineerimise kõrvaltulemus.
    vaktsineerimata lastel praktiliselt ei esine kõrvapõletikke jm kõrvavaevusi.
    lihtsalt teadmiseks.

    VastaKustuta
  5. oh, vaene pisinotsu :(
    loodetavasti saate terveks ilma opita. hoian pöidlaid!

    VastaKustuta