teisipäev, 8. september 2009

ühistranspordi võludest

Esimese koolinädala hommikutest stressirohkeim on hommikuse logistika sättimine.
Notsu kool alga kell 8,45, kuid kohal peab ta olema hiljemalt 8,30. Kümnendikul algab kool kell 8 ning kohalolemise piirmäära ei ole.

Väike Notsu ja mina sõidame kooli ühistranspordiga. Kümnendikul on kooli kümnekonna minuti jalutusteekond, ent jalahäda tõttu on seni sõidutanud teda kooli isa.

Uurisin busside sõiduplaane - nr 36 väljub iga kümne minuti järel ning sõidab "Kosmose" peatusesse graafikujärgselt umbes paarkümmend minutit. Seega sobib meile buss väljumisega täistunnil. Kodust peatusesse jõudmiseks arvestasin esmalt veerandtunni - kusagilt kaugelt mälusopist meenutasin. Katsetamisega selgus, et kiirel sammul kulub viis ja jalutades seitse minutit. Seega siis väljudes kodust 7,50 oleme igati graafikus. Ärgata tuleb kell seitse, mis on tund varem kui ajaarvamisel "enne kooliminekut"

Viimati kasutasin ühistransporti pikemalt kaheksa sügist tagasi - mu autole sõideti tookord sisse ja remont venis vaidluste tõttu. Võrreldes selle ajaga on bussiliiklus muutunud kiiremaks ja mugavamaks. Bussid on puhtad ja üsna uued. "36 on ju maaliin", kommenteeris E.
Seni oleme jõudnud varasema bussi peale. Täna hommikul, "kaheksast" oodates tabas esimene ebameeldivus - buss hilines ning jõudis peatusesse 8,06. Tavapärase lõõtsaga bussi asemel sõitis liini "lühike" ning meil oli pealesaamisega tegemist. Teise ebameeldivusena asetses bussis vaid üks komposter ja see esimese ukse juures. Ausalt. Ma ei jaksanud tagumise juurest esimeseni üle lapsekäru ja inimeste trügida. Nii sõitis Notsu "jänest". Täna soetame kuukaardi ka temale. R-kioskist sain teada, et õpilase kuukaarti saab osta vaid isikukoodi alusel. Hinnalt bussisõit meile sobib - üliõpilase ehk minu kuukaart maksab 110 ning õpilase ehk Notsu oma 100 krooni. Tore, et mu ISIC aasta lõpuni kehtib!

Loodan, et meie kahenädalase "ühisbussitamise" tulemusena saan kolmandal nädalal ta iseseisvaks sõitmiseks bussile saata. Neljandal või viiendal nädalal, loodan, et kojusõit hakkab toimuma päris iseseisvalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar