reede, 2. oktoober 2009

elu kanaliseerimistööde ääres.

Tänane kodutööpäev toimib järgnevalt.
Vett ei ole. Ma isegi ei viitsi närvirakke kulutada Tallinna Vee infotelefonile helistamiseks. Sealt väidetakse suure tõenäosusega nagu varasemaltki, et "vesi on kinni keeratud avarii korras". See "avarii" on meil aga paar nädalat kui mitte iga päev, siis ülepäeviti vähemalt.
Klaasid klirisevad. Korjasin väärtuslikuma nõudekapist välja, sest kui klaasist kapp peaks otsustama kohutava majavärina peale ümber kukkuda, siis... siis jääb vähemalt midagi alles.
Töölaua tagant pead tõstes avastasin akna tagant kopa. Justnimelt kopa, mille teine ots traktori külge ulatus. Hoolimata sellest, et tegemist teise korrusega ja aia sisemusega. Ja see kopp ei olnud mu aknaklaasist kaugemal kui pool meetrit. Nad lihtsalt ei mahu kitsal tänaval ümber pöörama.
Asfalt pannakse maha vaid osaliselt. Ehk siis meie tänavas, mis on tõesti tsipake laiem kui peateega risti asetsevad tänavad, jäetakse väravate esine asfalteerimata, mis omakorda tähendab mudaauke... Neid peaksin mina siis kevad-sügis-talvisel ajal teoreetiliselt oma kulu ja kirjadega puhastama.
Virisemiseks läks - vastik on tõesti. Aga ehk kunagi saabub meie õuelegi oodatud kanalisatsioon.

3 kommentaari:

  1. Kummaline, aga meil on vesi kogu aeg olemas olnud... Kuidas teil on avarii ja meil ei ole, aru maisaa...

    VastaKustuta
  2. meil pole vett õnneks ära võetud aga ühe tõstetud ristmiku on nad 2 suve jooksul vähemalt 4 korda lahti kaevanud ja üles ehitanud.

    ja milla kanalisatsiooniga liituda saab, seda ei tea :-(

    aga asfalti panevad nad ainult sinna, kus see varem oli - st nad taastavad enne kaevamist olnud olukorra

    VastaKustuta
  3. Lugesin PM tänase artikli ka läbi - see niit, mis meile varasema tee asemel maha pandi, on küll ilmselge kokkuhoid. Ja teed olid nad tampinud ka pühapäeval - õnneks ei olnud meid kodus ja pr Betti ei viitsi selle seltskonna peale end isegi kuudist välja ajada.

    VastaKustuta