kolmapäev, 4. november 2009

Mures kassi pärast

Ma olen oma kassiga hädas.

Algusest peale on ta kohati oma hädasid õiendanud mitte kastile, vaid nurkadesse. Välja on ta valinud välisukse esise peenema ja elutoa nurga jämedama häda jaoks. Eelmisest nädalast lisandus peenema jaoks vannitoa uksenurk.

Esmalt uurisin kassiabi-rahvalt. Soovitati anda kassile aega kohanemiseks ning öeldi, et see olevat pärslaste levinud probleem. Aga nüüd on pool aastat möödas ja kass juba pool aastat ka kastreeritud.

Lappasin kassifoorumeid ning samateemalisi murekirju on päris palju.
*Soovitati paigutada kassile liivakastid sinna, kuhu ta hädasid tegema kipub. Tehtud. Aga meil on vaid kaks liivakasti... Ja teine neist siis puutumatult esikunurgas ja teine vannitoas. Mõnikord ikka satub viimasesse.
* Soovitati paigutada sinna, kuhu kass hädasid tegema kipub, kassitoitu. Panin nurka toidutaldriku. Ja täna hommikul avasin kraapimise peale vannitoa ukse ning avastasin taldrikust lahmaka loigu:S
* Soovitati paigutada kass suletud ruumi koos oma liivakastiga. Meil kassiasjad kõik vannitoas ja tüüp on kaks järjestikust päeva peamiselt seal paiknenud. Eile näiteks püsis kast terve päeva kuivana, kuid kass sõi ja jõi täiesti tavalises koguses.
Suvel ajasin probleemi meie rohke äraoleku süüks. Just tagasi tulles avastasime majast erilisi märatsemisjälgi.

Pissiproov on siiani võtmata, et põiehäda välistada. See on minu viga. Natuke kahtlen tervisemures - tüüp ei sirtsuta vaid lahistab täiega valesse kohta. Kassiliivasid oleme proovinud kolme sorti ja tavalist liivakastiliiva ka. Õue ta häda ei tee, üle-eelmisel, meie superkassil, ei olnudki näiteks toas liivakasti.
Küüsi saime ta teritama õigele kohale - miski kassile meeldiva lõhnaga sprei aitas.

Ja ma olen koleväga õnnetu, sest loom on hiigelarmas, kui vaid õigesse kohta häda teeks...

2 kommentaari:

  1. Uuri kindlasti järele, ega pole põieprobleem. Mul oli küll koeraga tegu, aga ravisin ta põiepõletikku pool aastat, alles siis lõpetas tuppa laskmise. Ja ka ei sirtsutanud, vaid lahistas. Kassid on ju selles suhtes eriti pretensioonikad, et kui tunneb ennast kuidagi ebamugavalt, siis just lasebki meelega valesse kohta. Või mine tea. Loodetavasti jõuate põhjusele varsti jälile :)

    VastaKustuta
  2. Meie kahest kassist pretensioonikam teeb hädad valesse kohta siis, kui kast pole tema meelest piisavalt puhas. Ja "piisavalt puhas" tähendab, et peale iga häda tuleb kast ära kraamida, teist korda ta kord juba kasutatud kasti ei lähe, pane sinna sisse mis materjali tahes. Tegu on samuti pikakarvalise kassiga. Samas teine, küll kah pikakarvaline, käib aga rahulikult oma kastis ka väga mitme kasutuskorra järel. Nii et äkki on see kasside iseloomus...?

    VastaKustuta