pühapäev, 1. november 2009

pühabane

Ma ei saa üldse aru, kuhu kaovad pühapäevad!
Ometi ärkasin ma vara, kõige esimesena, enne üheksat. Okei, magasin veel pool tundi ja pääsesin söögitegemisest (loe kiivikoorimine ja võileivad)
Notsul oli karm käsk enne üheksat end mitte voodist välja ajada (nädalavahetustel võib ta vabalt üllatada ka poole kaheksa paiku multikate vaatamisega versus koolipäevadel võin voodi kõrval pasunat puhuda ja magajat sellega mitte segada.)

Sebisime veidike mitte midagi teha ja enne kahtteist sõitsime kardinatuurile. Otsus: uued kardinapuud, need mustad. Avastasin, samasugused puud on ka kahes ülemise korruse toas. Pärinevad Kõigi Sisustajate Mekast, Ikeast ja maksid oluliselt vähem. Kardinad ostsime peale esimest silmapilku Jyskist. Et pakis paiknes siiski vaid üks pealiskardin ning vaja kaks, siis läks arve ikka lõhki ehk üle tuhande. Okei, elame veel. Kardinavabalt paistab elutoa xxl telekas tammile nii hästi, et eristada võib lisaks suurusele ka marki.

Kolmest kanti üle vormelit (Loe: haudvaikus majas, kahejalgsed ei kõnni üldse ja neljajalgsed võivad kahel tagumisel hiilida kui teisiti ei saa) Selleks ajaks olin lõpetanud õuetöödega - mulle tundmatu nimega sibulate istutamine, gladioolisibulate väljakorjamine, õlelillede ja melissi noppimine. No ma ei ole väga normaalne inimene jah. Ja Betti, meie armas proua Betti on hakanud junnikesi poetama suisa kummalistesse kohtadesse. Kui ei oleks muundelugu aknast näinud, mõtleks tõsimeeli, et vana koer on kombeid muutnud.

Üks väike jooksuring kodu - Rahumäe surnuaed-Pärnu maantee-kodu. Süütasime tädi Ulvi hauale hingedepäeva-küünla. MaSu on jõudnud ka surnuaeda. Selle pere hauaplatsid asuvad kahel pool jalgteed. Ühel pool teed põles päev varem süüdatud küünlalõpp ning teisel pool meenutasid küünlaid vaid hauale visatud kaks kaant.

Jõudsime arutleda ka Notsu laagris loetud raamatu üle. Ise ta Cosette´i valis. Ometi mossitas, et laagrikaaslasest koolivend teadnud rääkida, et tegemist on kolmanda klassi kohustusliku kirjandusega. Tegelikult oligi seda raamatut vist liiga palju. Kõnelesin lühidalt ka kirjanik Hugost ja sellest, et tegemist on väga paksu raamatuga. "Mis on revolutsioon?", uuris Notsu. Prantsusmaal oli revolutsioon on see, et rahvas ei olnud kuningaga rahul ja tahtis presidenti. "Aaaa, siis Toomas Hendrik Ilves?" "Eieiei. See revolutsioon oli juba mitusada aastat tagasi".

Kass sai samuti enne vormeli lõppemist kammitud - eile pesin ta taas ära. Kuidagi ilusam ja kohevam karv. Ja jalad, need karvased pärslase "püksid" määrduvad ikka väga. Tõesti peaks seda kassi pesema kindlasti korra kui mitte kaks kuus. Kassi tervis teeb mind murelikuks - märkasin parketil tillukesi punaseid täppe. Esmalt mõtlesin, et kass on end vigastanud. Paraku pean loigukese süstlasse püüdma ning arstile testida viima.

Prantsuse keel. (Oeh, jälle algab kool!) Alouette, gentille alouette, alouette jet te plumeret... Ämmmääää, kuidas les yeux hääldatakse? Ja siis ma kaevan end õige paberini ja saan isegi teada, et lesjöö. Ja annan allkirja nii siia kui ka siia. Ja homme ärkan taas kell 7 ning ei unusta anda 60 krooni tantsutunni jaoks ning kell 13,15 kiibitsen taas Hariduse tänava ukse taga. Notsu ütles, et natuke tahab juba kooli ka minna, sest sellel nädalal ei anna prantsuse keelt õp K. Pealegi olevat enne jõule taas koolivaheaeg tulekul.

Aga kaduma see pühapäev läkski, kolm masinatäit pesu ja üks koristatud tuba jäi eelpool kirjutamata. Ja superstaari ning foobiate saateid vaatasin. Tegelikult tahtsin hoopis raamatut lugeda, kaminas proovisüütamise teha ning midagi maitsvat valmistada. :(

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar