laupäev, 16. jaanuar 2010

kuni su küla veel elab...

Vanamõisas, mis asub Sauelt veidi Alliku poole, valmis täna lumelinn. Olime veidi skeptilised - no mis üritust ühelt linnalähedaselt külalt oodata võiks. Et veeta tore päev sõprade seltsis, läksime ikkagi kohale ning tagantjärele öeldes - vaimustusime.
Vanamõisa lõkkeplatsil (suurelt teelt viidaga näidatud) paikneb kümmekond uhket monstrumit, mõned suisa mitmevärvilised. Kindlus, rong ja konn said minu lemmikuteks. Lõkkeplatsil asub suur kelgumägi ning loodud on ka liuväli. Lumelinna valmistamise üritus oli hea näide kodanikualgatusest - saab küll kui tahta. Päris hobune tegi päris ehtsa saaniga sõitu nii väikestele kui suurematele, päris tasuta kusjuures. Kehakinnituseks sai pisikese raha eest kuuma suppi ning suurtest kõlaritest kostus ülekanne suusapealinnast Otepäält. Üritusele olid õla alla pannud mitmed firmad, alates tsisterniga kasteautost. (Oletada võib et kohalike meeste osalusel ikka) Laste kelguvõistluste auhinnapakk oli täitsa võrreldav suurte rahvaspordiürituste omaga. Autodega saabujaid juhendas parkimiskorraldaja. Ja lumelinna ehitusel osales palju-palju rahvast. Saab küll kui tahta.

3 kommentaari:

  1. Seal Vanamõisas elab üks väga ettevõtlik rahvas. Nendel seal pidevalt mingid üritused käsil. Olen isegi mõnel osalenud.Ja alati on neil lastele mingid vahvad võistlused ja jõukatsumised välja mõeldud koos ägedate auhindadega. Jah tõesti saab küll kui väga tahta. Vanamõisa külavanem on noor ja hakkaja meesterahvas.

    VastaKustuta
  2. Oleme seal varem käinud ka jaanituledel - jällegi vinged ja hästi korraldatud ühispeod. Külavanem on tõesti tõsine tegija - tema meie sealne sõber ongi. Igatahes siit linna poolt vaadatuna tuleb nentida, et selline seltsielu tasub võtta eeskujuks.

    VastaKustuta
  3. kes seal külavanem on? rahvamaja juhataja on ka tegus.

    VastaKustuta