pühapäev, 28. märts 2010

Võru-Haanja-Võru-Tallinn

Peale peaaegu nädalast seiklust on Oma Kodu kõige parem koht. Olen päris mitu tundi lihtsalt voodis lebotanud - mugav ja parajalt pehme madrats, sobiva kõrgusega padjakuhil ning täpselt õige paksusega tekk. Nurruv kass, seesama, kelle peaosa taguotsast karvasuse tõttu eriti ei erine, vedeleb koos minuga.

Notsu tõime Kurgjärvelt ise ära - laager olnud supertore, sõbrannade seltskond suurepärane ning iga päev suusatanud ta vähemalt 8 km. Lisaks käisid nad Haanjas võistlusi vaatamas ja tema näinud oma suurt lemmikut Andrus Veerpalu täitsa lähedalt ning pikaajaline naislemmik Eveli Saue on nüüd vahetatud Kristina Šmigun-Vähi vastu (sai samuti peaaegu näpuga katsuda). Ja tegelikult tahab Notsu olla sama kõva suusataja kui Kristina :) Ja igale pereliikmele toodi Haanja poest suur Milka šokolaad (mis sa, emmik, arvad, kas vanaemale maitseb rohkem pähklitega või laiguline :) ) Need kohtumishetked on ikka niiiii toredad!

Meie ootamatu idast lõunassesõit oli kahjuks vajalik. Võru-vanaema on haiglas. Mitu päeva kahtlustatud "närvipõletik" ei andnud ravimite toel tagasi, pigem läks hullemaks ning valu haaras poole pea asemel terve. Lähtudes põhimõttest, et keegi ei pea väljakannatamatut valu taluma, viisin ta hommikul haigla erakorralisse vastuvõttu. Arstid võtsid kaheksakümnekahest poolpudistavat vanainimest õnneks tõsiselt ning tegid talle palju markereid hõlmava mahuka vereanalüüsi. Kardiomarkeri tulemused olnud korrast ära ning valvearsti arvates on kehva verevarustusega südamest käinud läbi infarktike. Igatahes vedas ta vanaema näole hapnikumaski ning koheselt manustati ka mingeid ravimeid. Mina lahistasin ukse taga nutta.

Mida tegi aga patsient... Patsient toibus pisut hapniku ja valuvaigistite mõjul ning hakkas oma seisundit arvestades häälekalt (loe: üsna selgelt ja kindlas kõneviisis) võru keeles koju nõudma. Noh, et temal on juba palju parem... Valvearst tegi silma - enne ülejärgmise nädala keskpaika teda hoolimata hädaldamisest koju ei lubata. See aga tähendab, et lihavõtted veedame me taas lõunas. (Otsides sellest faktist positiivset: selle talve igilumi on seal peaaegu sulanud ning künkad kisuvad haljaks)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar