esmaspäev, 12. aprill 2010

koristusnädalavahetus

Koristasime nädalavahetusel. Tegime suurpuhastuse nii toas, õues kui autos, kuurini vaid ei jõudnud.
Meesisend ajas välja survepesuri ning pesi auto talvesaastast puhtaks. Tegelikult küll peaaegu puhtaks, sest kogu talve mustust ei julgenud korraga kraapima hakata. Üks pesu tuleb veel ette võtta ja seda siis pigileotusvahenduga.
Maja sisemises pooles kraapisime tõepoolest puhtaks väiksemagi nurgataguse. Mõni aeg tagasi kadus meil veesurve ning nii ei saanud majas kasutada korraga kahte kraani - näiteks dušši ja köögikraani või wc pealevoolu ja pesumasinat - üks tarbijatest jäi "kuivale". Mis iganes probleemi ka ei põhjustanud, survepesuri rakendamine tõmbas vee uuesti käima. Ja suurest õnnest viskasin pesumasinasse ka heledamad maja vaipadest. Notsu sai samuti korralduse oma tuba üleliigsest tränist vabastada. Esimene katse nägi välja selline, et Nots loopis kogu prahi kappidesse ja tuba paistis väliselt täiesti eeskujulikuna. Reeturiks osutus tühi prügikast ning suurema kisa saatel kiskusime kapid tühjaks.

Sügisel jäi aed lehtedest riisumata. Koristasin lume sulades miinivälja ning ühtlasi tasapisi ka esimese kihi lehti. See töö tuleb veelkord ette võtta, sest täispuhtuse saamiseks on muru veel liiga niiske. Sammalt on talvega kogunenud :S Puudel tuleb oksi lõigata - taevasse kasvavad. (samas varjavad ka tapvat lõunapäikest otse tubades)

Palju on teha, aga peale suurt koristusnädalavahetust on kodus mõnus olla. Ja mis seal salata - toimetasin täna hommikul perelised mööda linna laiali ja kobisin ise voodisse tagasi. Ärkasin peale suuremat pingutust alles pealt kahtteist - lõunasöögi valmistamise aeg hakkas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar