reede, 14. mai 2010

üheksas elupäev

Eile lajatas lastearst juures karmi faktiga, et alates kojusaamisest ei ole lapse kaal grammigi tõusnud. Õhtul võttis ülemisel kirjutuslaual koha sisse beebikaal täpsusega 10g. Ja just kaal andis vihje, et poja söögiisu on pehmelt öeldes kasin ja uni pöördvõrdeliselt magus.
Eilse öö sebisin teda raputades ja kaaludes - ikka enne ja pärast sööki.
Hommikuks panin aja ITK imetamisnõustajale ning head nõu tõepoolest jagati. Õhtuks täieneb meie kodune masinapark rinnapumba võrra.
Päev on toonud lisaks nutusele zombistumisele ka paremaid uudiseid - poja on pisut kosunud ning on toiduvahesid ka ärkvel. Uus mure - mina tahan magada ega jaksa ärkvel olla.
Alumisel korrusel ootab kella seitsmest kaks masinatäit pesu nöörile riputamist, lilled kastmist. Ülemisel korrusel on seapesa, sest igasugu vidinaid ja pudinaid on pidevalt vaja. Hetkel ülitarvilik ese võib järgmisel hetkel totaalselt jalus olla ja vastupidi. Ühesõnaga - vägev väljakutse see kolmekilone poisslaps:)

9 kommentaari:

  1. Hei!

    Mul on kogemus kahe kribala enne/pärast sööki kaalumisega. Tol hetkel tundus kaalumine maailmatuvajalik, sest üks kribal oli alguses vaid 2,2 kilo raske. Tagantjärele võttes aga kaotasin ikka kohutavalt närvirakke ja aega selle kaaluvärgiga. Küll oli kole avastada, et "jälle" ta sõi ainult 50 grammi. Ja siis mõttes ennast rahustada, et "no ju siis oli eelmisest 70grammist veel kõht täis ja äkki sööb järgmine kord rohkem". Oeh...
    Kolm kuud jamasin selle kaalumisega. Kusjuures mu lastel juurdevõtmisega oli probleeme tegelikult ainult esimesel nädalal, a no nii ära suudeti mind haiglas ehmatada, et ei julgend sisetunnet usaldada.

    Et jah, kaalu, aga proovi sellest mitte sõltuvusse jääda:) Küll poja kosuma hakkab, no kuhu ta pääseb:)

    VastaKustuta
  2. hei! kõigepealt jõudu, jaksu ja tõesti, küll ta kosuma hakkab!

    Aga Sina unusta ära mingid pesud ja muud majapidamismured, pane mees, pubekas ja notsu tööle! sinu asi on olla voodis, laps rinna otsas - puhata ja taastuda ise ning aidata pojal maailmaga kohaneda.

    ega vanadel eestlastel ilmaasjata polnud ette nähtud 6 nädalat nurgavoodiaega! see oli periood, kus äsja sünnitanud taastus ise ja tekitas piima, ehk oligi sõna otseses mõttes 1,5 kuud vaid beebi päralt.

    Sa pead endale ka mõtlema, puhkama ja taastuma. Su perel on Sind vaja terve ja puhanuna!

    Nii et - las need pesud olla!

    VastaKustuta
  3. Tere!

    Jõudu!
    Samalaadse murega sõbrannale soovitati loobuda mõneks ajaks lapse vannitamisest (vanni ajal ja pärast seda läheb palju energiat kehatemperatuuri hoidmise-taastamise peale) ja panna laps soojemalt riidesse (samal põhjusel). Ehk siis panna laps energiasäästurezhiimile, et kogu sissesöödav kraam kasvamisse suunata. Loodetavasti saate imetamisnõustaja abiga kaalu kiiresti korda!

    VastaKustuta
  4. Mida see kaalumine annab peale närveerimise? Mis sa siis teed, kui sõi 70g asemel 50? Annad lapsele peksa? Kommi? Nutad? Mh?

    VastaKustuta
  5. kaaluda võid mõni päev aga ära seda igapäevaseks ja -öiseks tegevuseks küll plaani võta! mu tips oli kah ääretult kehv sööja ja magaja aga ega see kaalumine midagi ei parandanud, ainult stressi tekitas.

    VastaKustuta
  6. Mu esimene pliks hinnati kah arsti poolt närvaks sööjaks ja tollal oli ju siis kohe jutt, et andku ma aga lisatoitu. Ei andnud ja hakkas kasvama kah.
    Praeguse palavaga üleliia soojalt riidessetoppimine võib aga just vastupidi mõjuda - higistab selle viimasegi vedelikuraasu välja. Ikka rahulikumalt, küll piim tuleb, kui ise puhata ja kosuda saad. Ning pubekat polegi õues näha, pesu riputamisega peaks küll toime tulema, boonuseks natuke päikest nina otsa :)

    VastaKustuta
  7. Jeerum, ära aja end selle kaalumisega närvi. Ausalt. Ja nagu Gea ütles, kuus nädalat lebamist, laps kaisus. Vannitamine ka pole nii vajalik, kui mustaks see tita ikka läheb. Mähmevahetuse ajal lased kraani alt läbi ja kärab küll:) Ja meenuta neid Karlssoni kuldseid sõnu ikka, eks! Rahu, ainult rahu! Öösel kohe eriti, nii et ei mingit kaaluga jändamist uneajal, palun. Sinu asi on praegu ainult imetada ja punkt. Rahvast kodus ju jagub, kes pesude ja söökidega tegeleksid. Jaksu!

    VastaKustuta
  8. Vaata üldse kodune majapidamine selle pilguga üle, et mida annab teistele veeretada (pesupesu) ja mida annab lihtsalt mitte teha (koristamine). Toalilled on eriti hea näide "pole üldse vaja" kategooriast - kui neid mõnda aega mitte kasta, siis on edaspidi täiesti hooletu.

    (ma ei tee mingit nalja, meil on selleks aastaks toalillede hulk vähendatud umbes nelja lillepoti peale, justnimelt sellepärast.)

    VastaKustuta
  9. ...kusjuures nagunii umbes aasta pärast pead toalillede kollektsiooni väääga kriitilise pilguga üle vaatama, et mis söödav ja mis üldse mitte:)

    VastaKustuta