esmaspäev, 2. august 2010

Praktilisi nippe üürnikule oma kohustustest kõrvalehiilimiseks

Esmalt. Kommunaalmaksed on üürileandja kius ja selle vastu aitab räuskamine. Algatuseks võiks teatada, et tegelikult ei tahtnud sa seda korterit üldse üürida. Seejärel nõua näiteks konto väljavõtet - kas üürileandja on ikka hoiustanud tagatisraha vastavalt Võlaõigusseaduse §308 ette nähtult. (Tõenäoliselt ei ole. Väida, et siis ei maksa Sina ka oma kulude eest. Näiteks kahekümne kolme viimasel kuul tarbitud veekantmeetri eest)
Kui üürileandja pakub keskmist hoiuseintressi, soga, et SMS laenuga raha võttes tuleb tasuda hoopis kõrgemat intressi. Kui üürileandja leiab, et raha börsile keerlema pannes võib teenida veelgi enamat, nimeta teda "idioodiks".

Praktiline nipp aastast 2003 - palu üürileandjal näidata, milline punkt üürilepingus kohustab üürnikku vastama üürileandja kõnedele.

Njah. Väikese üüriraha eest kipuvad üürikorterit tahtma madalalaubalised. Ma enam ei jaksa nende tasandile laskuda. Alustan kapitaalremondiga, et renoveerida jubedusi, mida nelja kuu jooksul korda saadeti. :S

4 kommentaari:

  1. Sel taustal tundub päris hea, et ma enda korteri läbisorteerimise ja väljaüürimiseni ikka veel jõudnud ei ole. Tundub, et ise kommunaale maksta on odavam, kui iga natukese aja tagant remonti teha ja siis kõik see närvikulu...
    Kui aus olla, siis mõtlen hoopis müügile. Aga sellekski tuleks vanad asjad läbi sorteerida. Ei ole seda õiget stiimulit olnud.

    VastaKustuta
  2. Nii ja naa, meil on üks väike korter olnud ligi 10 aastat välja üüritud ja ei mingeid probleeme maksete ega remondiga. Üürnikud läbi maakleri, mitte peretuttavad..

    VastaKustuta
  3. Aga see ongi koht kus tagatisraha endale hoida. Kommunaalid maksmata - tagatisraha ei tagasta.

    Vaja peale yyrnike korteris remonti teha - jallegi tagatisraha.

    Sinu puhul jaaksid ilmselt yyrnikud ka peale tagatisraha mitte tagastamist sulle v6lgu.

    Aga nii palju kui ma ise pideva yyrilisena tagatisraha maksmisest aru saanud olen ongi tagatisraha omanikule selle kaitseks kui mina yyrilisena korteris miskit ara lohun voi samas seisus korterit ei tagasta voi olen jobu ja ei maksa viimase kuu yyri teades, et varsti ju niikuinii kolin.

    VastaKustuta
  4. Noh, paljudes riikis on seesugune seadusandlus, et omanik on kohustatud korteris enne väljaüürimist sanitaarremondi tegema (st kahe üürniku vahel). USAs oli omanik kohustatud korteris pinnad üle värvima ka siis, kui korterisse sünnib uus laps näiteks ja igasuguseid muid huvitavaid nõudeid.

    Korteris elamisega korter paratamatult kulub, selle jaoks üüriraha makstaksegi.

    Mis ei tähenda, et mõned üürnikud ei oleks jobud :D

    VastaKustuta