neljapäev, 3. veebruar 2011

A ja B. Nagu öö ja päev.

Mõtlesin ühele majakesele kasutusloa muretseda. Helistasin valda, täpsustasin detaile ning kõnelesin kahe vastavustunnistusi väljastavate ülevaatajatega A ja B. Laiumajakest on ehitatud tüüpilisele suvilale vastavalt umbes kümmekond aastat. Töös on abiks olnud kõikvõimalikke asjapulki sugulaste ja sõprade näol - harrastusarhitekt, harrastuselektrik, harrastusehitaja, harrastusmaaler jne ühtegi paberit muidugi njetu...

Kui erinevad võivad olla institutsioonid!

A helistas mulle ise tagasi, täpsustas detaile ning luges ette nimistu erinevatest asjaoludest, mis tema visiidiks täpselt vastama peavad. Arutasime nüansse - kas on täpsed või vajavad pusimist. Samuti soovitas A võtta kaasa üks harrastusametimeestest. Igaks juhuks. Et nõuetele vastamine pisiasjade taha ei jääks. Ja lõpuks teatas ta, et esmalt küsitud rahasumma läheb pisemaks. Just pisemaks! Sest kohtudes konkreetsel päeval on tal samas kandis veel üks töö ning nii saavad kaks klienti sõidukulud ühendada. Uskumatu suhtumine monopoli esindaja poolt, kellest harilikult vaid kirumist kuulda / lugeda.

Institutsioon B-ga meil pikka juttu ei olnud. Standardikeskuse tasuliselt lehelt telligu ma ise vastav standard. Teatud kauguste vahe ei tohi olla väiksem kui konkreetsed sentimeetrid. Erinevaid lahendusi probleemidele tema ei paku, selleks on arhitektuuribürood. Tänan ja nägemist...

Täna käis institutsioon A kohal. Kaks sõbralikult meelestatud meest teostasid mõõtmised, lisasid suuliselt nõuandeid turvalisuse suurendamiseks. Lisasid, et kui juuksekarva pooleks ajada, siis ei saaks me tunnistust kätte. Et aga maja voolutarve eelmisel aastal ja üle-eelmisel alla 10 kwh jäi, siis ei ole norimisel mõtet. Arve tuleb postiga peale transpordikulude vähendamist... :)

1 kommentaar:

  1. Eks ta on. Iga ettevõtte näo teevad tema töötajad.
    Ennustan...10 või vähema aasta pärast istub B kusagil avalikus netipunktis arvuti taga ja kirub mingi portaali kommentaarides, kuidas kõik teda ahistavad ja keegi teda tööle ei võta.
    Loota ikka võib.

    VastaKustuta