teisipäev, 22. märts 2011

Kiidame teenindajat :)

Enne puhkusele soitmist kylastasime meesisendiga beebikaupade poodi. Meil oli mottes soetada turvahälli asemel turvatool. Soetasin esimese lapse beebieas mitu soodsahinnalist tooli. Ja vahetasin need ykshaaval välja. Yhel osutus puudulikuks kinnitus, teisel reguleerimine. Kokkuvotteks kulutasin mitme tooli ostmisel summa, mille eest voinuks ma lubada korraliku tooli. Nyyd valisin välja tooli, mis maksis pea 400 eurot.
Käisime seda piilumas kolmel korral - mina yksinda, meesisend yksinda ja seejärel kahekesi. Ostmata ta meist jäigi - tylitasime myyjat tema mugavast letitagusest eemale. Tige pilk hindas meid ja urises, et seda tooli Isofixiga myyakse yks kolme kuu kohta. Järgnes kysimus, kas meie autol yldse on Isofix-kinnitused. (No kurat, kui ma tulen poodi ja teatan, et soovin Isofixiga kinnituvat tooli, siis ma ju tean, mida soovin). Igatahes ei vihastanud ainult mina, vaid ka kaubanduse nomedustega harjunud meesisend.

Leppisime seejärel kokku, et räägime kodus edaspidi vaid headest teeninduskogemustest. Nii jääb ära igapäevane kirumine.
Positiivsus algas juba laeval - lisaks beebitoolile toodi kysimata ka ports mänguasju.
Mu väike oetytar, kymneaastane, on julge Rootsi tydruk. Ta ei häbene poes kysida, kus asub lift, kas valitud beebibody on saadaval ka lyhikeste varrukatega variandis. Lisaks uurib ta, kas shokolaadimaskil olev hoiatus "mitte kasutada lastel" kehtib väikelastele voi ka noortele. Ja myyja loeb kenasti juhendit ning ARUTAB, et väikelastele, kellele lohnav shokolaad isuäratavana tundub. Myyja naerunägu ei tumestanud isegi see, kui tydruk kysis, kas ostetud päikseprillikomplektile voiks kaasa kysida teisegi prillikoti, tema eelmistele prillidele.
Vaata ja imesta. Isegi Ikea megakaubamaja myyja naeratas siiralt.
Jah, see on siinpool lahte ju loomulik. Miks ma seda kirjutan? Pole ammu kuskil kaugemal käinud, ununeb... Morn mask on endalegi pähe kangestunud.
PS! Lumi on täiesti sulanud, väljas on 13 soojakraadi. Mul on jalas Icebug talvesaapad, Rootsi päritolu pealegi... Tunnen end päikese poole jäätist limspides veidi kentsakalt.

7 kommentaari:

  1. Ma siiski väga soovitaksin sul selle Isofixi-müüja käitumise kohta firma juhtkonnale meil saata. Miks...olen ise tihti hädas sama asjaga. Tööjõupuuduse ajajärgul sai vahepeal igasuguseid tegelasi tööle võetud, kellest mõni ilmselgelt müüjaks ei sobi. Aga nendest vabaneda on võimalik ainult siis, kui on olemas kirjalikud kliendikaebused. Kuigi seaduse järgi on võimalik ka lihtsalt halva käitumise pärast vallandada, töövaidluskomisjon seda ei aktsepteeri.

    VastaKustuta
  2. Heh, Mul on lihtsam on rahakotiga hääletada - soolaku sisse oma pood, toetan välismaa majandust ja ostan hoopis netist.
    Kui iga kehva teeninduse peale kaebekirja koostaksin, võiks "täida-lüngad" blanketi ette valmistada. Kuna teenindajate tegematajätmised kipuvad sarnased olema, siis oleks lünkadesse vaja kirjutada vaid kaupluse ja teenindaja nimi.

    VastaKustuta
  3. Kas proua Laborihiir ei ole siinkohal pisut isekas? Thela t6i ju väga hea p6hjenduse välja ...

    VastaKustuta
  4. Moonika, olen küll, jah. Thela näol on tegemist tundliku ja tähelepaneliku juhiga, tean. Kõiki juhte selline info ei huvita. Mul on lihtsam osta mujalt kui viriseda, juhile kirjutada ja nõuda tähelepanelikku teenindust. Minu aeg kulub, see on teatavasti aga raha. Viimase nüansina - müüja palk on väike ja ehk on tal pere toita.
    Käki keeramise asemel lähen lihtsalt mujale (sest nimetatud poes mind ju kliendina ei oodatud)

    VastaKustuta
  5. Blogisse ju virin j6udis, kas pole? :) Aga muidugi, eks on see meie endi otsustada, mida oma ajaga teha. Seda, et koduperenaise aeg on raha, selle peale aga vaat veel tulnud ei olnud. Tänan valgustamast! Ja edu edaspidiseks!

    VastaKustuta
  6. Aitäh konstruktiivse kriitika eest. Koduperenaise aeg on vägagi raha. Näiteks kodus valmistatud toit vs lähimat poest kaasahaaratud toit.

    VastaKustuta
  7. Vabandust, jälle ei saanud pihta ... Aga ei pea aega v6tma, et seletama hakata. Küll ehk tekib kunagi see Ahhaa - hetk. PS olen alati ise kodus süüa teinud, lapsed hilisteismelisd ja olen seet6ttu moodsatest aegadest/kommetest puutumata.

    VastaKustuta