teisipäev, 24. mai 2011

Hoiatus - jälgi kaupluses kuupäeva!

Ühel maialguse reede õhtul rakendasin meesisendi Helesinise Unistuse rooli. Külmkapp suisa läikis tühjusest. Mul oli kaval idee vältida nädalavahetusel toidupoe külastust. Arve suuruseks saime tol reedeõhtul veidi üle 80 euro. Kärusse toppisime enamasti liha- kui piimakraami, aga lisaks ka konserve ja esmatarbekaupu. Külmik täitus mõnusalt ning plaanisin suuremast poeretkest järgnevalgi nädalal pääseda.

Hädakisa algatas Väike Notsu, kes hoolsalt toiduainete "parim enne" kuupäevasid jälgib. Kui ikka kohupiimakreemi peale on kirjutet kuupäev koos kellaajaga, siis tund hiljem see tema hinnagul enam süüa ei sünni. (Õpetaja olla inimeseõpetuse tunnis õpetanud ja tema on hea õpilane) Nimetan seda radikaalsust lapseea veidruseks ning serveerin Notsu poolt välja praagitud pakenditoidu hoopis taldrikus. :)

Niisiis. "See vorst, mis sa eile tõid, ei kõlba ju enam süüa!". Mismõttes ei kõlba? asoo... "kõlblik kuni" saabki täna läbi...
Õhtul hädaldas laps, et peame ära jooma liitri jogurtit ning seejärel keeldus pakkumast vennale "halvaks läinud" keelt tarrendis. Tegin seepeale kapis inventuuri ning tuvastasin, et päris mitmete ostetud toodete "kõlblik kuni" (mitte "parim enne" ) lõpeb veel enne kui nädalavahetus... Ja mõnedel reede õhtul soetatud toodetel ilutses suisa reedene kuupäev. Kaubad said soetatud ilma igasuguse hoiatuse või allahindluseta.

Täna ennelõunal valisin Prismast söögikraami. Kassas kogunes arveks 29 eurot, mis on täiesti arvestatav summa, sest soetasin peamiselt katse-eksitustooteid meie isutule väikelapsele.

Lihaletis korvi tõstetud keel tarrendis meenutas mulle taas paari nädala tagust ebaõnnetumist Maksimarketis ning kraamisin kõik kaubad lagedale ning lugesin kuupäevad läbi. Vaist ei petnud mind - kuuel valitud tootel üheksast lõppes "kõlblik kuni" kas täna või homme. Laadisin kaubad tagasi ning võtsin samad tooted uuesti, surudes käe seekord kõige tagumisse virna. Voila! Leidsin sealt suisa veel nädala söögisobilikke tooteid! Ja taas ei mingit hoiatavat silti, millega Prisma muidu kenasti eristub.

Alatu lugu igatahes.

5 kommentaari:

  1. Prisma külmutas ju hulga hindu ära, järelikult ei tohi alla ka enam võtta sealt...
    Kusjuures meie oma koomamarketis on küll ilusti eraldi need viimase päeva kaubad...

    VastaKustuta
  2. Jah, kuupäevi tuleb jälgida. Hakkliha alati võtta tagumisest reast ja leiba ka... ja noh, enamus kraami. Päris hull on öra visata suur pakk mozarellat, kuna vedelik näeb välja siuke, nagu oleks keegi kliistrit keetnud. Et jah, mida kaugemal on best before kuupäev, seda kindlam.

    VastaKustuta
  3. Mina olen see veidrik, kes poes alati riiuli pahupidi pöörab.Ma olen liiga palju mikrobioloogiat ja keemiat õppinud ja samuti täiesti paranoiline..:)

    VastaKustuta
  4. ma võtan ka alati tagumist alumist toodet :)

    VastaKustuta
  5. Isegi mina, võhiklik meesterahvas, vaatan kuupäevi! Mitte igal asjal, aga piimatoodetel - alati!

    VastaKustuta