teisipäev, 7. juuni 2011

Haukuvad koerad - magamata ja unine

Kodus magamine (loe: väljapuhkamine) on muutunud ebameeldivaks. Ärkasime taas ränga koerakisa saatel. Avatud akendest tungib heli eriti julmal viisil otse magamistuppa ning välistab igasuguse rahuliku hommiku. Poiss hakkas ehmatusest nutma ning sekund hiljem saabus poolkinniste ning uniste silmadega koolilaps. Niipalju siis vaheajast :S Vahet ei ole, milliste naabrite missugune peni parajasti kisakoori tegi. (Välistatud on vaid malamuudisugemetega hunt, kes haukumise asemel ulgudes kisendab).

Olen maruvihane. Elame kasvatamatute koerte täisnurkses kolmnurgas - sealjuures paiknevad koerad kujuteldavate kaatetite ja meie hüpotenuusi kohal. Ma ei liialda väites, et poiss ärkab IGAST UNEST enneaegselt emma-kumma koera haukumise peale. Magada ei saa sees ega väljas... :(
Proovisin pojale paigaldada ka kõrvatroppe, ent tema kõrvad on selleks siiski liiga pisikesed.

Ma ei mõista, mis häirib koera, kes haugub absoluutselt iga möödakäija ja möödasõitja saateks ning lärmab närviliselt hoovis joostes - lihtsalt niisama, tühja koha poole. See ei ole ju enam territooriumi ohustatus... Lugesin "Koerakuulajat" - raamatut, mis aitas mind mõista mu isiklikku bernhardiini, ent mingit lihtsat soovitust / nõuannet ei leidnud. Mure on muutunud nii suureks, et uurisin haukumisvastaste kaelarihmade hindu - olen valmis investeerima oma öö- ja päevarahusse.

Lugesin klassiõe kirjutet "Minu Amsterdami" läbi. Amsterdamis koerad ei haugu, sest seadus keelab neid omapäi hoovi jätta, kasvõi minutiks. Uskumatu!
Ning Rootsis on lemmikloomapidamine komplitseeritud, sest looma ei tohi enam kui neljaks tunniks järelvalveta (loe: üksi koju) jätta...

Oo õndsate heaoluriikide puutumatu uni...

5 kommentaari:

  1. Mul lapsi pole, seega võib-olla rumal küsimus - aga kas mingid kõrvaklapid ei oleks option?ma olen kontsertidel näinud pisikestel peas müra summutamiseks? need saaks panna ju siis, kui poiss magama on jäänud?

    VastaKustuta
  2. Hea idee, ma ei ole selle peale tulnud! Julm mõelda, et kodanikud magavad kodudes kõrvatroppidega, et koerad saaks lärmi lüüa...

    VastaKustuta
  3. Jap, nii see on - lahendada saad ainult seda, millele ise nö ligi pääsed. Et võiks ju rääkida, et haukumisest on võimalik lahti saada - olen seda kõrvalt näinud, kuidas mu vennanaine sellega väga hästi hakkama sai (ja jutt on samojeedist,kes teatavasti ei ole kõige lihtsamad kasvatada /koolitada). Aga see eeldab, et omanik tegeleb loomaga ja probleemiga. Ja kui ei tegele, siis ei ole meil ka mingeid võimalusi neid sundida.

    VastaKustuta
  4. Kas linna miskid heakorraeeskirjad ei ütle, et PEAB olema öörahu? Nii et kui kutsud politsei kohale, siis on omaniku mure koer vait saada - viib tuppa, viib linnast välja, söödab kõriauguni täis, installib krundi ja tee vahele kivimüüri (et koer õhtuste jalutajate peale ei erutuks)?

    Meil on aga juba kolmandat nädalat külas stomatiit, nii et ei nuta mitte koer, vaid oma laps. Öösiti. Kogu aeg...

    VastaKustuta
  5. Minu hunt on vaikne koer. Külas koerad hauguvad, aga tema on vait. Siiski, korra või kaks päevas läheb ta ühe ümmarguse puupaku juurde ja hakkab sellega väga lärmakalt maadlema. Viie minuti pärast tuleb tagasi ja on jälle vait - on oma haukumisvajaduse rahuldanud.

    Mulle tundub, et pidevalt haukuv ja klähviv koer näitab seda, et sellel koeral on igav. Kuidagi on tal ju peremehe tähelepanu vajalik võita. Siit tõden kahetsusega, et ega olukord Sul ei muutu, sest ega ka nende koerte peremehed ei muutu.

    VastaKustuta