esmaspäev, 27. veebruar 2012

Süüdimatu Eesti Post

Tellisin USA e-bayst Notsule kevadballikleidi. Nii kaugelt seetõttu, et nägin peale mitmekuist e-baydes sortimist sobivat kooslust - suurus, värv, tegumood ja hind. Eelpubekate ballikleidid, mis poleks õlapaeltega ega pruutneitsi kleidid on haruldased või maksavad tublilt enam kui näiteks murdmaasuusakostüüm. Viimane kriteerium - hind 27 USD jäi täpselt alla nii tolli- kui käibemaksusummadele. Pakiteade saabus nädalaga.

Niisiis. Minu kodulähedane postkontor. Dokumendi kontroll. Üle leti ulatatakse maksikiri - ülitugevast materjalist kileümbrik. Keset ümbriku esikülge laiutab umbes viie sentimeetri pikkune auk. Algab ja lõpeb see ava sõrmejälgedega. Kellegi ahned näpud on ümbrikku uuristanud, kuid kile on veninud ja jõhkrusele vastu pidanud, ent lõpuks siiski katkenud.

Teenindaja kommenteeris, et tema ei tea lõhutud pakendist midagi. Seletasin, et juhul kui toll tundnuks paki sisu vastu huvi, avanuks ta selle korrektselt ning seejärel lisanuks kleepeka märkega "avatud tollis". Lisasin ka, et mulle on saabunud ümbrikke, millel kommentaar stiilis "saabunud rikutult postitöötluskeskusesse või postkontorisse". Teenindaja krimpsustas nina ja leidis, et tema ei ole minu kirjeldatud situatsioone varem kohanud. Võttis seepeale ümbriku ja kadus taharuumi. Mõne minuti möödudes naases ta sealt võidukal naeratusel. Minu ümbrikul ilutses tavaline läbipaistev pakketeip - juhataja kleepinud augu kinni. Nüüd on ümbrik jälle suletud.

Ma pole küll suu peale kukkunud, aga võttis karbi kinni küll. Kaalusin, kas saata ümbrik koos koos kommentaaridega Eesti Posti peakontorisse või mitte. Aga ikka ja jälle: ei viitsi. Ega mingit mõistlikku selgitust ikka ei tule.


Edit 05.03
Siia jättis kommentaari ka Eesti Posti Põhja piirkonna jaevõrgu juht. Kustutasin tema soovil kommentaari ühes jäetud kontaktandmetega. Tema sõnul pidanuks me paki sealsamas avama ning koostama akti paki sisu seisukorra kohta. Saatsin rikutud ümbriku ülevaatamiseks. Hea, kui asjad paremaks muutuvad.

4 kommentaari:

  1. Mina igatahes saadaksin. Ja foto sellest Sinu tööandjale ka. Ära jäta, iga niisama jäetud korraga lähevad need tüübid ülbemaks...

    VastaKustuta
  2. a kleit oli alles ja terve ja OK?

    VastaKustuta
  3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta