laupäev, 5. jaanuar 2013

Kahepaiksena

Tol ammusena tunduval maailmalõpu-reedel olin endal viimsegi närviraku krussi keeranud. Eraldasin meesisendile koduse plekkpurgi-hoiupõrsast viimased 700 raha töömeeste lõpupalkadeks ja muudeks pisikuludeks. Lugesime mitu korda üle, lisasime võimalikud ootamatud materjaliarved, pisikese viimase-õhtu istumise, kütuse. Meesisend lubas peale kõigi arvete kokkulöömist võlavanglasse kolida ja pakkis autosse kogu kola, mille sügise jooksul Tallinna hoiule või pesusse tirisime.
Viimasena mahtus ukse vahelt sisse üks matkasaabas. Teist hoidnud ta terve tee süles.

Tühjendasin pangakontot veel kahe korraliku vedrumadratsi ja ühe köögimööbli jagu. Saatsin eelmainitud Cargobusi teenusega lõunaosariikidesse, sest ka meie teine auto oli ääreni laetud. Võib vaimusilmas ette kujutada minukest roolimas täispikka ja täiskõrget kaubikut, kõrvalistmel väikelaps ja teisel turvahällis imik. Ja kaht madratsit Cargo uksest sisse sikutamas:) Igatahes jõudsin ma vahepeal veel tunkedest kasukasse hüpata ning tõelise daamina tippida Kaarli kirikusse kooli jõulujumalateenistusele.

Hilisõhtusel tunnil Peugeoti nina lõunasse pöörates mahutasin end kõigi kottide ja kompsude ja pakkide vahele nagu tõeline akrobaat. Tagatipuks sadas lund kui tähesõdade seriaalis, teed kattis lamellrehvidega kokkusobimatu jää ning kübemefilter otsustas aktiveerida mootori avariireziimi. Antipollution fault tähendab Peugeot´il seda, et gaasipedaali põrandasse surudes hoiab auto kiirust umbes kuni 110, kuid turbo ei rakendu ning igasugune kiirendus on võimatu.

Kapitaalremonditud majas jõule ja aastavahetust tähistada oli päris mõnus. Vällamäe kuusk loobus okastest teisel päeval peale soojuspumba lämbes õhus viibimist. Ja noh... kes oli see idioot, kes kogu maja valgeks otsustas värvida? Lumivalged seinad, lumivalge mööbel ja.... kolm last. Või kuidas nimetada kodanikku, kes kogu põranda kattis pehme kuuselauaga, millesse suure pealeistutava autoga mõnusaid vagusid saab joonida?
Meie töömehed, kes selle kupatuse mõne kuuga valmis ehitasid, saavad suure tõenäosusega peatselt taas tööd. Kapitaalse sanitaarremondi tegemisel :)

Aasta vahetus nagu suvalises linnas rohke ilutulestikuga. Traditsiooniliselt vedelesime uusaastapäeval Värska Spas ning ei teinud kohe mitte kui midagi.
Aasta algus sulatas välja muru ja ehitusprahi. Ilm soosis prügivedu ja toasistumist.
Suuski ega uiske ma alla ei saanud - kas ei sobinud meile või ilmataadile. Küll aga sõitis Notsu minu eest. Laagris sõitis ta ainuüksi kilomeetrite kogumise treeningupäeval poolmaratoni maha. Kelgutamas käisime küll nii Võrus kui Haanjas.

Kokkuvõtteks sai igati mõnus puhkus, kuigi Notsu teatas peale esimest koolipäeva pikal mokal, et kõik klassikaaslased olid käinud välisreisil. (Tugevad rõhud sõnadel "kõik" ja "välisreisil") Mis siis ikka, tuleb meilgi järgmisel koolivaheajal lehmakommide ostureis Apesse ette võtta.

Tallinnasse naasta oli kahju. Mereline niiskus ronis kontidesse ning elutoa aknast paistab jällegi pesunöör. Liiati läks lõunas mõnusalt külmaks ning rohetav muru asendus uue lumevaibaga.

1 kommentaar:

  1. Noh. lund on sul nüüd siingi rohkem kui küll ja külma lubati kah...

    VastaKustuta