pühapäev, 21. september 2014

Rotimürk ja oravad

Igal hommikul kuulen pööningukorrusel jooksmist. Paar pirakat tegelast jooksevad põiki üle maja mitme minuti jooksul ning seejärel jääb kõik vaikseks.
Meesisend panustas hiirtele, kes sügise saabudes majja tungivad. Pealegi on hiiri meie majapidamises ennegi olnud. Mina mõtlesin rottidele ja kahjatsesin, et meil kodus enam "kassihaisu" pole.
Igatahes otsustasime ühiselt rotimürgi ning naabrite teavitamise kasuks. Meenutasime, et mingid roosad graanulid lubasid laibad haisuvabalt mumifitseerida. Majapidamiskaupade poest sai pakk koju toodud ning laubasel südapäeval Meesisend sellega pööningule saadetud.
Meeisend jalutas aga pakk käes alla ning teatas, et meie pööningul elavad... oravad! Mikid olnud üsna kartmatud ning uudistanud tagakäppadel huvitatult sissetungijat. 
Olen nõutu - oravaid me nüüd mürgitama ei hakka, aga orav on samasugune näriline kui hiir või rott. Tuulekaste ei saa me sulgeda ei tehniliselt ega ehituslikult.
Niisiis, kuidas peletada oravat?

4 kommentaari:

  1. tuulekastile metallist võrk ette

    VastaKustuta
  2. Sõbrantsil elab juba aastaid orav tuulekastis, ei ole midagi närinud ega lõhkunud. Ümbrus on ka puhas. Väga vahva on vaadata, kuidas loomake linnumajas maiustamas käib ja sinna saamiseks kaskadööritrikke sooritab.

    VastaKustuta
  3. Kui ikka kuidagi ei suuda oravatega leppida, siis ilmselt aitaks selline riistapuu http://www.schetelig.ee/pood/Putukate,_nariliste,_lindude_torje/Koera-kassipeleti_LED_lambiga,_Weitech
    Meie kasutame sarnasel põhimõttel töötavat agregaati naabrikoera aiaäärse haukumise vastu.

    VastaKustuta
  4. Või siis ka selline variant- enda ja oravate elu huvitavamaks tegemiseks :D https://www.facebook.com/video.php?v=10150207831982167&set=vb.724782166&type=2&theater

    VastaKustuta