esmaspäev, 15. oktoober 2007

elioni klienditugi või psühhiaatri vastuvõtt

mul on nüüd digi-tv. Või õigemini selle seadmed, sest nagu selgus hoolimata kuu tagasi tehtud avaldusest, see veel ei tööta. See polegi oluline hetkel.

Tähtis on, et mul on kodus wifi ruuter, mille taga neli auku. Müüjatüdruk arvas, et mul oleks vaja täpselt samasuguste omadustega thomson ruuterit (modemit?), jäigi lõpuni selgusetuks, miks, sest müüjatüdruku laitmatu eesti keel ei olnud siiski tema emakeel ja mõnda vastust ma lõpuni ei mõistnud. Aga seadistusjuhendid on netis olemas!

Seadistamisega jäin täna totaalselt hätta. Minu tööläpakas delld620 väidetavalt ei oma võrgukaarti. Ma väidan vastupidist - vähemalt kella 9-17 on tal täiesti töötav juhtmega ühendus meie ettevõtte võrgus.

Stardikomplektis on lipik, mis lubab lahkelt Elioni ööpäevast tasuta tehnilist tuge. Super! Helistame. Ootereziim. Pahas tujus teenindaja, kelle laitmatu eesti keel ei ole jällegi emakeel. Miks te siia helistate? Kas teil ei ole kasutusjuhendit? Kas te ei ole seda lugenud? Palun ma panen teile homseks tehniku, aga see on tasuline.

KURAAAT! Mul ei ole vaja tehnikut. Mul on kasutusjuhend. Mul oli internet teise modemiga veel kümme minutit tagasi. Minu arvuti töötab võrgus. See "EMT GPRS" on üks teine ühendus, läbi mobiiltelefoni. Just, geee esss emm telefoni kaudu internetti. Halloo, mul on vaja abi seadistamisel?

Papagoi Elioni tehnilises toes võtab uue suuna: kas te elate aadressil xxxx, maja nr xx?

Sellele järgnev küsimus võttis mu tõepoolest kokutama: Kas te olete kindel, et asute just sellel aadressil?

No fck. Psühhiaatrit ma täna tõesti ei vaja!

PS. digi tv on seadistamata. Ma lihtsalt ei suutnudki aru saada, kas selle ericssoni wifiruuteriga peaks nüüd lutsu viskama või on seda siiski kuskil vajalik kasutada. Sest sisuliselt on mul kaks ühesugust seadet:S Võibolla.

4 kommentaari:

  1. me tellisime eelmisel nädalal digi-tv. sellele eelnes pikk veenmine Elioni poolt, et enne ei saa uut interetti tellida, kui eelmine pole ära lõpetatud. Ehk et auk kahe netiühenduse vahel on väl-ti-ma-tu. No ei suutnud neid ümber veenda, lõpetasime vana lepingu, andsime taotluse sisse uueks. Lubati kahe päeva pärast helistada ja öelda, kust seadmed saame.

    Möödus 4 päeva. Helistasin. Tädi: oi, teie taotlus on olemas küll, aga edasi saatmata, kohe saada. Täna on taas teine päev. Vaatame, kas helistatakse.

    Naljanumbrid!

    VastaKustuta
  2. Tüüpiline suhtumine... jah, ericssoni wifiruuteriga võid tõesti lutsu visata, sest see EI TOETA digitv ühendust ja ei ole seadistatav nii, nagu vaja oleks...
    lisaks, tavaliselt klienditoe puhul satudki sellise tüüpilise lolli tibina otsa, kes sulle vastuseid arvutist maha loeb... rääkides tehnilisemat ja tarka juttu ütleb tüdruk, et teile helistatakse ja paneb toru ära, paari minuti pärast helistab tagasi tehnik, kes reaalselt ka midagi rääkida suudab... aga jah, elioni eraklienditeenindus imeb lurinaga, soovitan võimalusel suhelda nendega ärikliendina, tunduvalt mugavam ja pingevabam...

    VastaKustuta
  3. Selgus, et kui peaksin vajama telefoninõu veel kehtiva garantiiga Elionist ostetud wifiruuteri seadistamisel (kuskil mujal näiteks), siis on see TASULINE! 95 krooni ja voila!

    Minu tööläpakas Dell d620 lülitab võrgukaardi välja, kui juhet taga ei ole. No nii lihtsat asja võiks ju ometi Elioni "TEHNILINE TUGI" teada - eriti kui klient väidab, et iga päev kella 9-17 on see arvuti juhetpidi võrgus ja töötab.

    Positiivse uudisena lubas meie itimees abistada mind ruuteri sättimisel:)

    Elioni klienditugi võiks
    a) olla emakeelne (näiteks valik - eestikeelseks teeninduseks...)
    b) olla asjatundlik
    c) mitte pakkuda tjeehnikut - tõesti, ma oskan lugeda, ka kasutusjuhendit

    mks - mulle väideti et läbi vana ericssoni wifiruuteri saab seadistada digi tv-d küll, kui ruuteril on taga neli auku, aga see pidi nõudma mingeid suuri arvutialaseid teadmisi...

    VastaKustuta
  4. seepärast meil ongi unineti või elisa internet ning telefon ja prooviks sai võetud viasati vms digitv et elionis pettusin juba 6-7 aastat tagasi ning eriti nende juurde tagasi ei kipu - eeldusel et soome telekanalid kusagilt mujalt käima suudan saada

    VastaKustuta