laupäev, 15. detsember 2007

loomad elutoas

Kõigele on karvad selga kasvanud, isegi hommikustele juustusaiadele. Põrandast ja rõivastest rääkimata. "Toakoera" pidaja rõõmud.

Võtsin ette suurpuhastuse. Vaip, sohva, põrandad. Nühitud, tolmuimetud, vahatatud. Üks korrus on korras vähemalt.

Et Betti kannatab süveneva veekartuse all, ostsin koera keemilise puhastuse pulbri. Mingi toime sel siiski on - aevastame kogu kambaga, aga karv puhtaks ei lähe.

Väljavõte Betti menüüst: riisipuder, jogurt, koerakonserv ja ...peost söödud mõned krõbinad. (Puudli geenid löövad välja:P) Nendest kalliste toitude proovipakkidest, mida loomaarst meile lahkelt jagas võiks hommikuti ise süüa - Royal Canini või Sciense Plani vaarikajogurtiga kõlab uhkelt:S

6 kommentaari:

  1. Haha. Ma arvan, et võib üsna kindlalt väita, et su koeral pole lihtsalt eriti kõht tühi - enamusi täiskasvanud koeri on normaalne toita üks kord päevas. Võib ka kaks, aga sel juhul jätavad nad tavaliselt osa alles või nokivad paremad palad välja. Ja minu peletised teevad vahepeal üldse toiduvabasid päevi - lihtsalt ei söö. No kui ei söö, siis ei söö, ega ma selle pärast neile pasteeti ostma ei lähe :) Seda enam, et ka hundid teevad endale looduses ise nö paastupäevi, pidi tervisele isegi kasulik olema

    VastaKustuta
  2. Loll mina, bernhardiinile on vist ikka kaks korda päevas normaalne süüa anda, ma miskipärast eeldasin, et "toakoer" tähendab ikka sellist "pisikest", kuni 40 kg kaaluvat tegelast.

    VastaKustuta
  3. Minu 60 kilone kaukaaslane on kogu täiskasvanud koera elu söönud ühe korra - õhtuti umbes liitrine kausitäis. Lisaks elab ta õues, eriti meeldib lumise ilmaga väljas, kuudi kõrval pikutada;) Piisavalt liikumist ja kindlal ajal söötmine tagab selle, et koera karv on kinni, loom sööb nagu hunt ja jogurtit pole vaja pakkuda. Me ühe kandi inimesed, teeme koerad tuttavaks?;)

    VastaKustuta
  4. Minu 2 kaukat söövad 2 korda. Peamiselt krõbinaid, sest noorem isasloom (~65 kg) elab peamiselt õues ja seal praegu lihtsalt muud ei säilu. Muideks, kaukad on samuti suht valivad. Krõbinad lähevad paremini kaubaks, kui näiteks praadimisrasvaga üle valada. Lemmiksöök on neil purustatud kanamassis või siis maksalõigetest keedetud ja makaronidega segatud "kodutoit".

    Aga karvadest jah, ei pääse. Kuna vanem, 13-aastane emane kauka peamiselt toas, sai talle eraldi suvetuba sisustatud:) Et pisutki vältida köögis lendlevaid karvapalle. Lepi parem sellega, et musta mantli aeg on ümber;-)

    VastaKustuta
  5. Järgmine krõpsusort tunnistati mittesöödavaks:S Praerasv on hea mõte! Küll aga läheb kaubaks verivorst kaerahelbepudru ja saiaga, koguses ca 1 liiter. Must mantel nägi teatris tõesti hale välja, nagu punakaspruun kasukas, mis enamuse karvadest kaotanud...

    Joodikupoeg, liigun mööda uut rattateed hüppemägi-turg-surnuaed/ bäkk 2x päevas. Kui Sa meid näed, astu ligi. Ja kui ei näe, siis lepime e-posti teel kokku:)

    VastaKustuta
  6. Ma loen ja ei usu oma silmi...
    Ma kordan: tühi kõht on kõige parem kokk!
    Koer ei pea sööma kogu aeg, ta ei jäta end nälga, ole rahulik.
    Mõni söögivaba päev tuleb ainult figuurile kasuks, eriti berna puhul.
    Ei ole vaja otsida paremaid palasid, et ta midagi sööks - kui krõpse ei söö, läheb klassikaline kodus tehtud toit. :D

    Ja see pesuvärk... me veel räägime sellest. ;)

    VastaKustuta