reede, 4. juuli 2008

@ööloomaaed

Öösel on kõik kassid hallid.

Olidki. Tiiger ja leopard ja lõvi ja suur kass ilves. Elevant ei ole kass. Tema näitas ukse vahelt vaid taguotsa.

Loomaaia ööekskursioonil on oluline, et giid oleks tasemel. Hr Semjonov oli.
Põnevaid asju rääkis - et Tallinna Loomaaed on spetsialiseerunud sõralistele. Sellised haruldused nagu dagestani tuur, buhhara hirv ning turkmeenia eeslik teistes maailma loomaaedades pärinevad just siit, Tallinnast. Ning leopardid, kes loomaaias üldjuhul ei paljune, kasvatavad sel suvel meie loomaaias uhkelt kolme kutsikat. Ja kaamel ei sülita, vaid saadab külastaja poole teele oma mao sisu:)
Rääkis ka kurbadest asjadest, mis näivad suisa uskumatud - et madudele annavad külastajad leivaga rotimürki ning mõnikord peidetakse leiva sisse suisa nõelu...

Tallinna loomaaed olevat Euroopas territooriumilt suurim ning maailmas kollektsiooni poolest 4-5 kohal. hr Semjonov soovitas külastada veel San Diego ja Ida-Berliini loomaaeda, aga (halva) võrdluse mõttes käia ära ka näiteks Sankt-Peterburi loomaaias.

Väikesele Notsule meeldis enim känguru koos oma praktilise kõhutaskuga. (eelmisel aastal meeldis lõvi). Mulle jätsid mulje lõvi möirged - pole ime, et teda sellise hääleulatusega looma kuningaks peetakse.

Kakskümmend viis aastat Veskimetsas sai just täis. Mäletan ähmaselt ka vana loomaaeda Kadriorus, kitsast ja väikest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar