esmaspäev, 1. september 2008

@naissaar

Et Petka rong peale paarimeetrist edasiliikumist rööbastelt välja sõitis, olevat Naissaarel üsna tavaline. Raudtee on amortiseerunud ning 20 tonnine rongiekipaaz osutub tihti rööbaste jaoks liiga raskeks. Saare elu - vene tehnika on paar tundi hiljem taas töökorras.

Meie muntserdasime end samal ajal hoopis veoautoekskursioonile.
Miinilaod ja merekindluse jäänused. Kunagisest hiilgusest on alles jäänud vaid vilketsus. Saarevanem Petka jutu järgi ei investeerinud Viimsi vald kaht miljonit, et saada miskitelt fondidelt lisaks 14.

Selle suve viimased suvepäevad, Naissaarel toimunud 3M omad, olid vahvad. Kaks esinejat - õhtune Singer-Vinger tavapärases headuses ning hommikune Tanel Padar akustilisel kitarril olid vägevad. Juba soliidses eas inimeses, tavaelus ka soliidsetel ametipositsioonidel, hüppasid lava ees nagu teismelised. Ja Padar, äh, tal on nii lahe hääl:)

Hommikul selgus tõsiasi... torm. Tormivangiks olemine lisas omajagu põnevust. Nimelt ei pääse teatud tuule suunal ja tugevusel laevad Naissaare sadamasse sisse. Tuleb oodata kas soodsamat tuult või minna Kaljuste sadamast kaatri abil laevani. Nii meid kümnekaupa, kokku 148 inimest, Monicale veeti. Et iga kümnene kummikaatri-reis kulutas umbes veerandtunni, ning sõite oli kokku vaja teha 15, siis võttis laadimine omajagu aega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar