kolmapäev, 3. detsember 2008

raamatuotsingul

Otsin fotoalbumit. Sellist suureformaadilist iluasja raamaturiiulisse, mida vastavas tujus olles saaks lehitseda. Ma nimelt ei jaksa peale kooli kohustusliku kirjanduse ilukirjandust lugeda.

Mõtteid ei ole - Apollo kodulehekülg näib olevat päris tühi sellistest pakkumistest. Leidsin raba-albumi, aga ma ei ole suurem asi rabasõber. Vesistel mätastel õõtsumine on mind lapsepõlvest saati hirmutanud. Just jõhvikale ei võtnud ema mind kunagi kaasa - polevat laste koht.

Kunstialbum võiks ju olla. Eelmisel sessil Tartus nautisin Edgar Valteri unenäolisi maale, köidetuna teosesse paksul kriitpaberil. Oletasin senini blondiinselt, et vanameistri tippteosteks olid ja jäid raamatuillustratsioonid "Naksitrallides" ja "Pokudes".

Võimalik valik oleks maailma vaatamisväärsuste album. Kord supermarketi raamaturiiuli ees peatus mu pilk tohutupaksul raamatul. Oli nüüd tegemist 500 või 1000 vaatamisväärsusega üle kogu ilma, sel polekski vahet olnud. Oluline oli, et üle 800 krooni maksev raamat oli kammitsetud kilesse ning tema kojutoomine olnuks põrsa kotis ostmine.

3 kommentaari:

  1. Eco "Ilu ajalugu" ja "Inetuse ajalugu", seejuures viimane on huvitavam. Tõesti vahvad raamatud ja palju pilte :) Ja kui energiat natuke rohkem ja ka lugemiseks jätkub, siis ka silmaringi laiendav :)

    VastaKustuta
  2. Täh, Gea,
    Tundusid netist vaadates mõlemad päris mõnusad, aga poes olid kilesse pakitud ja sirvida ei õnnestunud. Klassikalist fotoalbumit, sellist kirgaste värvidega, ei leidnudki. Võtsin hoopis Jüri Üdi ja Juhan Viidingu luuletused - ka meeleoluraamat.

    VastaKustuta
  3. Sel juhul võta DEKA - mõnus ja sametine pealiskiht, sisu DK oma tuntud headuses

    VastaKustuta