esmaspäev, 29. detsember 2008

tagasivaade 2008

Jaanuar.
Uusaastahommikul täitus aasta elu iseendale ja iseendaga. Tõtt öelda ei ole nii kaunist aasta algust - matka läbi valge lume olnudki. Tavaliselt kipub "see esimene" päev olema valusalt raske. Kuu teema on bernaplika Betti kohandamine meie majapidamisse.

Veebruar.
Minu esimene intervjuu - kaua põetud ja ette valmistatud. Lõpp hea, kõik hea nagu alati. Suure juhi ja õpetaja sünnipäev muutis mu elu isiklikus plaanis. Veebruari jääb ka esimene kohtumine lumelauaga ning reis Slovakkia mägedesse kui harjutus iseseisvaks laualiuks.

Märts.
Praktikakuu. Reportaaz, intervjuu, olemuslugu. Kõik nad said mulle reaalselt tuttavamaks. Ja ajakirjanikuamet ka, hoolimata lehes veedetud 10-st aastast.

Aprill.
Väike Notsu saab kuueseks - sünnipäevapidu Tondi maneezis. Kass BB lahkumine. Loodame ikka veel... Segased tunded seoses kooliga.
Lumelauareis Norra - võiks tituleerida aasta õnnestunuimaks reisiks - kaunid vaated ja suurepärased sõbrad.

Mai.
Ema sünnipäev. Tagantjärele meenub, et ma ei kinkinudki talle midagi... Väike avariikõks, mille tulemusena sai välja vahetatud ema Opeli esistange. Veidike sporti ja mässamist kooliga. Vingematest emotsioonidest raftingumatk Koiva jõel.

Juuni.
Nädalavahetused Munalaiul. Mul on esimest korda elus olemas Oma Koht Tallinnast eemal tuulte tallermaal. Ja mitte keegi ei irise ega kritiseeri mu tegevust. III kursuse vaevaline lõpp ülikoolis.

Juuli.
Kiirabi -> südameoperatsioon -> Pamiiri mäestik. Maksimaalne kõrgus 4300 - seekord jääb laeks I laager.

August.
Oš -> Tallinn. Planeeritust oluliselt varem. Eesti-puhkusetuur koos Notsuga. Tõepoolest. Me ei ole varem koos suvitanudki. Käidud sai nii saares kui lõunas, isegi põhja "eksisime".

September.
Ostsin oma kodu liisingult välja. Kaheksa aastat orjust sai läbi.
Seljakotireis Gruusiasse. Eksperimendi korras kajastasime seiklusi jooksvalt, blogivormis, tööandja kodulehel. Meeletu kogus emotsioone, sama palju joodud veini ja söödud hinkaale. Mitmed sõbrad, kes meid taas külla ootavad.

Oktoober.
Saaremaa ralli - emotsionaalne kihutamine kruusateedel. Kassiplika Liisu kolimine naabrite juurde. Algab reaalne ettevalmistus ülikooli lõpetamiseks kevadel 2009.

November.
Lumesadu. Keset novembrit kattus maa valge vaibaga, halvates paariks päevaks liikluse kogu Eestis. Tädi Ulvi raske ja Betti kergem haigestumine.

Detsember.
Sain aasta vanemaks. Kas ka targemaks:) Võtsime selle aasta jõulukuud teadlikult rahulikult. Aasta lõpetab õppepuhkus, mis paraku küll muutus lapse hooldusleheks.

***
Kokkuvõtteks oli ju vahva aasta. Neli pikemat reisi: Slovakkiasse, Norra, Kirgiisiasse ja Gruusiasse. Sekka paar ülelahekäiku Stockholmi ning lühipõiked lõunanaabrite juurde Lätti. Toredad nädalalõpumatkad nii Seiklejate Klubi kui Künnapi rahvaga. Üks uus hobi lumelauasõidu näol. Sõprade-tuttavate rivi sai täiendust. Mul ei ole enam koduvõlga - paraku ei tähenda see kaugeltki kinnivaralaenude lõppu... Pingelised suhted emaga on leebumas - kolmekümneneljaselt on mul õigus oma elule. Ülikool hakkab lõpusirgele jõudma.

Pole head halvata. Väikese Notsu isa on teinud oma lõplikud valikud, loobudes igasugusest suhtlusest lapsega. Lõppesid ka minu suhted oma isaga. Meil ei ole enam kumbagi kassi.

On poolikuid asju nagu kodumaja, mille ehitud juba kaheksandat aastat kestab. Tuleb tõdeda, et ühest palgast ei jagu kõigeks. Pooleli on eraelu - erinevatest kõhklustest ülesaamine saab olema tulevase aasta teema.

Mida ma loodan uuelt aastalt?
Loodan, et Väikese Notsu kevadine koolivalik saab positiivse lahenduse.
Loodan kaitsta diplomitöö.
Loodan, et töökoht säiliks.
Loodan, et tervis alt ei vea.
Väikese inimese väikesed mured.
Ja tegelikult saab ka nende soovide enamuse täitumisel ise kõvasti kaasa aidata:)

2 kommentaari:

  1. Väikeste murede võitmisest saavadki suured elulood. Kaunist aastalõppu ja veel kaunimat uut Sulle, Väikesele Notsule ja Bettile!

    VastaKustuta
  2. Sa oled hakkaja ja ettevõtlik, jõuad palju. Kes palju teeb, see palju jõuabki. Sul on olnud sisukas aasta, uus saab kindlasti vähemalt sama sisukas ja tegus olema, Sinu puhul vist muudmoodi polegi võimalik. :)
    Kõikide kirjapandud soovide täitumist uuel aastal ja nende soovide täitumist ka, mida Sa oma meeltes hoiad. :)

    VastaKustuta