kolmapäev, 4. november 2009

Loomakliinikust ja täiesti tervest kassist

Mu kass on kahjuks täiesti terve. Just, kahjuks on kahjuks õige sõna, sest tervisehäda ravida oleks antud juhul oluliselt lihtsam. Antibiootikumikuur, ravitoit ja asi saaks korda.
Jõudsin poole milliliitri süstlasse kogutud uriiniga Västriku kliinikusse kell 19,35, olles kõutsi tabanud kell 19,15 valest kohast hädalt. (nad vist on Tallinnas üks kauem avatud kliinikuid, kuni 20-ni)

"PH-tase on veidi madal. Põieliiva ei paista olevat, kuid mingid kristallid on kunagi olnud," seletas arst. Uuris toid kohta ka. Miu sööb Royal Canini, kas pärslase spetstoitu või "Hair and skini". Saime prooviks Royal Canini ravitoidu, kaks nädalat katsetame seda. Kui ei aita, saame teha nõrga antibiootikumikuuri.

Kahtlustan, et miski teeb talle haiget - kuulsin vannitoast väga hädist kassikräunu. Ja minu teooriat toetavad need punased pisarasuurused loigukesed parketil.
Peale töölt tulekut siirdusin täna otse Hortesesse, tõin kaks uut kassiliiva - odavama Sanicat´i (Eestis toodetud) ning hirmkalli ökoliiva, mis kirjade järgi on hoopis segu puidust ja teab millest. Foorumid kirjutavad ja E teadis rääkida, et tegemist on iga kassi unistuste vetsusisuga. Pesin kastid enne uut sisu Fairyga ja piserdasin neutraliseerijaga üle. No ei aidanud. See meie kõutsi unistus, sinnapoolegi ei vaadanud :( (Puhas betoon on sobiv...

Tahtsin sellesse postitusse kirjutada paari sõnaga ka Västriku kliinikust. Loobusin seal käimast juba aastaid tagasi. Sealne arst soovitas mul pulmast saabunud BB silma amputeerida. Enne kui ise ära kukub. See silm paranes täiesti ning hiljem tehtud nägemiskontroll ei tuvastanud puudusi.
Aga. Hinnakirjas on neil kasside uriinianalüüse kolme sorti. Mina soovisin odavaimat, ribatesti. Hinnakirjas märgitud 50 kroonisena. Samateemalisi peenemaid uuringuid nimetati veel kaks - ühe hind 50 ning teisel 150 krooni. Minu üllatuseks sisestati hinnaks 100 krooni ning tšekil kirjutet mõlema kohta "teenus". Tundsin huvi, et milliseid erinevaid teenuseid mulle siis kümne minuti jooksul osutati. Üllatuseks ei saanud ma administraatorilt vastust. (vastuseta jäi ka see, kas mul on peale ribatesti ilma kassi näitamata saada veel mingitki konsultatsiooni). Administraator rääkis midagi sellest, et see uriiniproov maksabki 100 krooni, et miski tegemise maks, millest hinnakirjas märgetki pole, lisandub ka.
Ühesõnaga. Ma tahan öelda, et veterinaarkliinikutes valitseb suhteline anarhia. Vähemasti ei selgitata kliendile, MIS lisaks hinnakirjas märgitule võib lisanduda. Nii õnnestus T.Toometi kliinikus pr Betti silmaarstil lisada sadakond krooni lisaks kokkulepitule mingite "vahendite" eest, mida mina nimetaks kui 15 krooni kott maksvad vatitupsud. Ja kliinikumaks, see, et Sind üldse jutule võetakse, neid mitmesajakrooniseid teenuseid saama. Meie kodulähedasimas, Valdeku kliinikus on see 285 krooni. aga vähemasti on nad lahked ja jääb mulje, et neid siiralt huvitab, mis minu neljajalgsest saab.
Tegelikult huvitab mind ka, mis mu neljajalgsest saab. Sest kassidega ei vea mul kohe üldse.

4 kommentaari:

  1. Aga see, mis talle valu teeb, võibki panna ta valesse kohta laskma, kas seda siis kliinikus ei uuritud? Kõlab sama hoolimatult nagu üks Tartu jube loomakliinik, kus mu ühe tuttava kass steriliseerimise käigus praktiliselt ära tapeti. :S Teises kohas läks pärast palju aega ja ravi, aga kass siiski toibus.

    Hinnapoliitika on neil igal pool jube, mina oma 3 koduloomaga olen tihtipeale pankroti äärel, kui neil midagi ravida tarvis on. Nii et parem siis juba pankrot hoolivas ja kvaliteetset teenust pakkuvas asutuses.

    VastaKustuta
  2. Eip. Ilma looma nägemata ei selgitata midagi. Oma armsaid neljajalgseid ma sellesse kliinikusse ei vii. Teiseks ei olnud mul aega "broneeritud". Kõuts kriibib ukse taga ja kräub. Kräule järgneb loik. Kui asi homme sama, siis läheme ülehomme mõnda kohalikku, Nõmme külakliinikusse. Mul loomad siiani nii terved olnud, et "päris oma arsti" ei ole välja kujunenud.

    VastaKustuta
  3. Soovitan õismäel asuvat Zoovetkeskust, Arstid Olga või Julia. Aja võiks enne broneerida, sest tihtipeale on seal pikad opid. See kliinik kassidega tegelbki, aga mina käin seal ka kõigi oma koertega, see on meie nö kodukliinik, kuigi lähemalt oleks kliinikuid võtta küll ei pea ma paljuks 10 km maha sõita, et sinna minna.Ainult kiidusõnad. Väga toredad ja profid arstid. Ja hinnad on ka väga mõistlikud. Kodukas
    http://www.regalia.ee/

    VastaKustuta
  4. Tahtsin just soovitada sama, mis Pille. Kui meil Punk ummuksis oli, siis valdeku omad kasseerisid iga päev eri uuringute eest 1000 krooni, ei leidnud midagi ja tahtsid hakata lõikama stiilis "kuskilt sool umbes on, aga kuna me ei tea, kust, siis lõikame lõhu lihtsalt suvalisest kohast lahti".

    õismäel pandi kass tilgutite alla, jäeti ka ööseks kliinikusse, mitte ei visatud mulle õhtul valust oigav kass koju, oli valve all, ummistus leiti üles ja saadi see ka ise liikuma!

    Ma olen neile surmani tänulik!

    VastaKustuta