teisipäev, 22. detsember 2009

Tulemuste vaatamise päev

Jõulunädalal Väikesel Notsul tavapärast kooli ei ole. Kõik kolm päeva on vormiks pidulik - valge krae ja valged sukkpüksid. Tänasel jõuluhommiku-nimelisel üritusel jagati koolis pakke ja tunnistusi. Pakist leidsid lapsed Varraku raamatu "Suurte kunstnike elud". Ei mingit ülevoolavat rõõmu. Hunnik piparkooke ja šokolaad. (Sama emotsioonitu) Küll aga rõõmustas Notsu hinde "5" üle kirjalikus töös "Kuidas käitun kirikus?"
Tunnistuselt lugesime hinded üle - kõik "viied", sealhulgas ka looduse- ja inimeseõpetus. Notsu lemmikaine on kunst, millele järgneb kehaline kasvatus ja loodusõpetus. Lemmikute hulka ei kuulu minu kurastuseks ei prantsuse ega eesti keel ega ka matemaatika... Notsu enda kommentaar oli lühike - "pool aastat ongi juba möödas".

Gümnaasiumis jõuluks tunnistusi ei jagata, hoopis jaanuari lõpuks... Piilusime e-kooli - hindeid on vähe. Kiitust väärivad matemaatika ja inglise keele neljad-viied. Aga parem seis võiks olla kunstiajaloos ning silma jäi ka paar põhjuseta puudumist. Aga gümnaasiumis ongi raskem kui esimeses klassis.

Tulemustega hüppas läbi ka Murueit. Värskelt teaduskraadi kaitsnud sõbrannalt sain kingituseks pühendusega raamatu-teadustöö: "Wet Oxidation of Recalcitrant Lignin Waters: Experimental and Kinetic Studies" Ja tänukohas -acknowledgement on mindki teiste hulgas ära märgitud:) See on nii-nii-nii armas lugeda.
Ja teadustöö kirjutamine-kaitsmine vajab kordades enam pühendumist gümnaasiumiastmest :)

Tuppa on saabumas jõulupuu ja ühes temaga kokkuvõtete tegemise aeg.

3 kommentaari:

  1. Tsitaat 1
    "Kogu kambale tõi jõuluvana aga mängu "Mees, kes teadis ussisõnu". Jõululaupäeva õhtul me sellega tegelesimegi. "

    Tsitaat 2
    "Küll aga rõõmustas Notsu hinde "5" üle kirjalikus töös "Kuidas käitun kirikus?""

    Kuidas Notsu seal kirikus siis käitub? Nagu seenel?

    VastaKustuta
  2. A kuidas Sa kirikus käitud? Ka nagu seenel?
    Mu meelest on vägagi normaalne, et klassijuhataja tegi õpilastega eeltööd. Ehk oli mõni veel päris esimest korda? Mulle ei tule meelde, et oleksin lapsega kirikuteenistus-kontserdil käinud.

    VastaKustuta
  3. "Nagu seenel" on tsitaat Ussisõnade mängust. Ma püüdsin vihjata, et need kaks asja - mäng ja kirikuskäimise õpetus - jooksevad üksteisele risti vastu.

    (ma kirjutaks selle kõik meili, aga ei tea su aadressi... sloleht.ee ju ei tööta enam? või?)

    VastaKustuta