neljapäev, 12. mai 2011

koer, kuradi koer!

Kui meie puudlisarnaseks pügatud pärslane Miu üleeile õhtul terassi alt välja voolas, tundus ta vaid imelikult määrdunud. Kassi ülilühike karv sõna otseses mõttes tolmas. Haarasin ta sülle ja pesin meešampooniga puhtaks ning kuivatasin. Karvaiseloomust võiks seda kirjeldada kui veega puhtaks ja lapiga kuivaks.

Et väljagi ei viitsi täna minna, jah? Vaatasin eile hommikul kassi, kes kerratõmbunult vannitoas magas. Ja lõunal. Ja pärastlõunal. Ja õhtupoolikul... Kui ka õhtuks ikka veel ei olnud söönud ega püsti tõunud, helitasin tuttavale loomaarstile.

Üleaedsetega rääkisime laupäeval kahest priskest surnud rotist ning ning nende usinalt hiiri püüdnud kassist, kes rottidega samal päeval surnult leiti. Verised igemed viidanuks justkui rotimürgile... Ja mulle meenus, et meie naabrinna kiitis just uut ülihead roosat mürki, mida ta kompostihunnikusse sokutas...

Niisiis. Operatsioon k-vitamiin. Rääkisin tuttavale arstile oma tolmusest kassist ning tema kahtlustas hoopis kasside kaklust. Hmm. Märkasin tõesti seljal väikest karvutut triipu, mis tipnes punaka hammustusjäljega. Keerasin kassi selili. Avanev vaatepilt ajas iiveldama. Kassi kõht on verisinikal, tõenäoliselt on tegemist muljumisjälgedega. Meie Miu on ühe tükis pääsenud koera lõugade vahelt...
Valuvaigitav süst tegi tal olemise veidi paremaks - tõusis püsti ja sõi mõned krõpsud. Öösel on vist veidi vettki joonud. Hommikul vedeles ta taas vannitoas keras. Pean jälle süstima...

Ausalt. Kurjaks teevad rihmata jalutatavad koerad. Omadesse ma ei usu - naabrite prints haugub rohkem niisama ning nüüdsest kassita üleaedsete malamuudi juurde Miu enam ei lähe. Eelmisel aastal sai kutsikalt sakutada ning nüüd hoiab aia äärestki eemale.

8 kommentaari:

  1. Vähemalt on ta elus. Mu ema kass sai eile naabri taksi käest, kes end pidevalt võõrastesse aedadesse pressib, niimoodi hammustada, et õhtuks oli ta surnud.

    VastaKustuta
  2. Kas kass käib sul omas aias või mujal ka? Koer ei pea ju olema ilma rihmata jalutav, võib olla lihtsalt hulkuv. Mina oma kassi elades välja lasta ei julgeks; esiteks sellepärast, et ma ei ole kindel, kas ta tagasi tuleb, teiseks kas temaga midagi juhtub, ja kolmandaks, kuhu ta kakile läheb. Kui on ainult omas aias käiv kass, siis on ilmselt teine asi... Samas teades, kuidas kassid omavahel kaklevad, ma käiks kogu kassi hoolega üle iga kord, kui ta jälle tuppa saab, hammustuste jm leidmiseks.

    VastaKustuta
  3. Meie oleme ka siin paar surnud rotti leidnud, aga ma arvasin ikka, et koer on nad maha murdnud, ta varem ju tegi seda...
    Aga ma olen siin viimasel ajal ühte väga prisket halli kassi näinud, kas see äkki hammustaja ei võinud olla?

    VastaKustuta
  4. Hoian pöialt, et Miuga kõik korda saab.Vaene tipsu.
    Ja tubli sina, et teadsid mida teha.

    VastaKustuta
  5. Muide, kas mitte mürgi õue panek ei olegi seadusega ära keelatud?

    VastaKustuta
  6. Koer on loom. Mida sa loomast ikka tahad.
    Mind teevad vihaseks hoopis rottidele mürgi panijad, ja euronormaatorid, kes mingil haigel põhjusel arvavad, et mürgitamine on näriliste vastu lubatavam vahend kui lõksutamine. Ajuvaba!
    Mürk on pime, kurt ja tumm! Mürgi nahka on läinud nii mõnigi hea koduloom ja lemmik - ja mürgi kätte surev rott ukselävel ei tekita minus küll väga hügieenilist, kuiva ja muretut tunnet. Selline loomapiinamine tuleks ära keelata. Inimeseloomad.

    VastaKustuta
  7. Kuna kommentaarid pole tagasi ilmunud ja ma ei tea, kas sa vastasid AbFabi küsimusele või mitte, siis ma küsiksin ise uuesti, kas sinu kass oli samuti hulkuv või rünnati teda tõesti tema oma aias?

    Miule ilusat paranemist

    VastaKustuta
  8. Ma ei ole kommentaare siin kahjuks näinudki.
    Ma ei tea, mis ja kus juhtus, sestap ei saa ka midagi konkreetset öelda. Üldiselt liiguvad kassid meie auulis vabalt. Miu on õues kui meie ise kodus. Tavaliselt on ta oma territooriumil või lösutab päikeselaigus meie autoninade vahel. Eemal kergliiklusteel, kus liiguvad koerad, ma teda kunagi näinud ei ole. Samas on ta rumalaimast rumalam pärslane - koera ei karda ja üritas meie bernaplikale peksagi anda. Eemaldasin aia alt mõne päeva eest kivid, mis said sinna laetud bernaplika "külaliste" vältimiseks. Aia all on piisavalt suur vahe, et koer läbi mahuks pugema. Rihmata ja koraldustele mittealluvaid nunnukesi liigub meie kandis palju.
    Loomaarst oletas taksi - pika koonuga murdjahing- Hambajälje suurus enam-vähem klapib.
    Mis seal ikka. Kass jääb elama. Aga kümmekond päeva pean talle süstima 2x päevas valuvaigisteid, lisaks sai ta antibiootikumisüsti ning kõhu all on tal hiigelsuur kottverevalum.
    Aitäh, head inimesed, kes te südant valutate. Teise looma kaotus ei mahuks mulle enam hinge.

    VastaKustuta