esmaspäev, 15. oktoober 2012

Kes sõidab turvavarustuseta?

Laubases Postimehes reklaamib end Dacia Lodgy - esimene väga suur pereauto.
Kopsaka auto taustal eksponeeritakse perekonda - ema-isa ning neli last ja koer. Aktuaalne teema - hullumaja killavoor ei mahu enam Helesinisesse Unistusse ära. Või õigemini öeldes - isegi ruumikas Volvos on ebamugav kui kõik kohad on täidetud. Ja raha peame meiegi kokku hoidma! Seega - ma olen selle reklaami sihtgrupp!

Lugesin auto kõrval poseerijad üle - kaks suurt ja neli väikest inimest pluss kutsikas, kellest kasvab keskmine loom. Retriiver ehk. Uurisin auto tagumisi aknaid - kuskile peaks majapidamises mahtuma ka meie Emmaljunga Big Star oma meetrise korvi ja pealtmeetrise raamiga. Kas pagasiruumi on enam kui kümmekond sentimeetrit peale viimast istmerida luugiga sulguvatel sõidukitel?

Pilk langes reklaami viimasele pisitillukeses kirjas reale - "fotol 5- kohaline Laureate versioon koos lisavarustusega."

***
Reklaam jutustab alati Lugu. Mis Lugu jutustab auto, kus igal reisijal puudub isiklik istekoht? Kas Dacia Lodgy ostja on tõesti nii vaene, et jaksab kuueliikmelisele perele soetada viiekohalise auto? Või on seitsmekohalisel pikk tellimisjärjekord? Ja kuidas nad seal istuvad - üks täiskasvanu roolis, teine kõrval, neli last taga. Aga koer?

1 kommentaar: