teisipäev, 26. veebruar 2013

Ostunimekiri ja hinnad

Üle-eelmisel nädalal Helesinist Unistust vaatamas käinud ostja juhtis mu tähelepanu klõbinale mootoris. Oli ilmselt oskaja inimene, sest minu vägagi autospetsist sõber seda kapoti all karbikesi avamata ei kuulnud. Lahtilammutatult vaatas mootorist vastu kaks väsinud tõukurit ja üks väsinud nookur ning kolm katkist ühendusklambrit. Tükihind vastavalt 26 ja 9 eurot ja kulu 20 tükki. Ühekaupa ei vahetata. Lisandub klapikambrikaanetihend 59 raha väärtuses.

Eile hommikul kukkus kokku Peugeot lõpuni kulunud sidur. Ilma ühegi eelmärgita. Et prantslaste siduri ehitus on teistsugune kui muudel autodel (loe: ei ole normaalne, sest käib tagurpidi), siis purunes ka sidurikorv. Remondikomplekti hind 219 raha, millest õnnestus saada soodustus tänu tuttavale hulgikliendile.

Kummastki töörahast ei ole veel räägitud. Õnneks ei seondu kumbki parandus elektri ega elektroonikaga ning seega on remontijaks mu autode igiammune "vanakoolimehest" ihuarst. Soodne ja asjalik, kuid kummalgi autole kulub temalgi vähemalt tööpäev. Prantslase puhul tuleb eemaldada käigukast...

Eelmisel nädalal hävis mul kaks hambaplommi. Ühel hambal tuli suretada närv. Kulu enne juurte täitmist pealt 100 raha, samapalju ilmselt juurde plommimise ja juuretäidise eest. Teise asendamisega ei ole veel alustatudki... Paraku imbub ajutise plommi vahelt mingit ravimit suhu ja kuidagiviisi pean õhtul linna pääsema.

Et i-le täpike peale saaks, kukkus hommikul eest eelmisel aastal ostetud postkasti uks! :))

Nagu sellistel puhkusel ikka on meesisend komandeeringus. Tema kohalolek parandaks olemist vaid moraalselt. Tema tööautoga pääseksin ehk kesklinna hambaarstilegi.

Istun kodus "vangis" ja otsin häid asju.
* Helesinise Unistuse veale saime jälile enne kui klapid untsu läinuks.
* Kuni aastase lapse vanemale on ette nähtud hambaravihüvitis suuruses (naerukoht). Aga ta on siiski olemas!
* Notsu sai matemaatika kontrolltöö jälle viie ning itsitas, et tal on lootust tunnistusele saada matemaatikas viis pluss.
* Kõik lapsed on terved.

Aga euro ja krooni väärtusevahe kahaneb iga kuuga. Arvutasin vahelduseks eurokalkulaatoriga hinnad üle ja sain vägagi kummalise tulemuse. Krooniajal võinuks seda utoopiliseks laristamiseks nimetada.



1 kommentaar:

  1. Minu eelmise aasta suurim šokk oli avastus, et lihtkirja saatmine maksab 45 senti ehk 7 krooni...

    VastaKustuta