pühapäev, 2. veebruar 2014

Lapsesuu vol x

Midil on oma tuba, milles ta eriti ei püsi. Rohkem meeldib talle mängida elutoas ning magama tahab ta trügida "suurde voodisse". Paar nädalat tagasi võtsime vastu otsuse, et Midi saab peatselt neljaseks ja hakkab lisaks magamisele ja ärkamisele ka magama jääma oma toas. Midi sai Ikeast uhke uhhuudega (öökullidega)  voodipesu. (Olgu öeldud, et nendesamuste lindudega on Midil oma suhe, mis ühtaegu talle hirmu tekitab, samas aga põnevust pakub ning uudishimu tekitab).

Üldiselt on operatsioon "magan oma toas"sujunud, kui mitte välja arvata õhtust süüa-juua-tualetti-süüa-tualetti-juua ringijooksmist, ning hiljem ähvardusteks muutuvaid meelitusi. Hiljemalt üheteistkümne paiku magab Midi oma toa kas väiksemas või suuremas voodis. Ja uni on tal sügav ning hea.

Ööl vastu laupäeva seisis patja kaenlas kandev Midi suure voodi ees ja nõudis enesele ruumitegemist. Paar sõnatut katset teda oma tuppa tagasi suunata lõppesid tunnike hiljem uuesti voodi ees seisva lapsega. Vaatasin Midile otsa ja ütlesin üpris kurjalt, et Midi on juba suur poiss, kellel on oma tuba ja oma voodi. 
Vaevatud Midi nõustus tõsisel ilmel, et on tõesti suur poiss ja see suur voodi ongi suurte oma...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar