teisipäev, 13. jaanuar 2015

Paranenud

Mulle tundus, et nad ei parane iial. Astmaatiku öised köhahood on pikad ja piinavad. Piinavad nii köhijale kui kõrvaltkuulajale. Mõnedel öödel lülitasime aurumasina sisse. Mõnedel öödel pakkusime juua. Ja mõnel ööl kolisime köhija lihtsalt laia voodisse kaissu, et oleks soojem ja turvalisem magada. Toas (loe: kitsal territooriumil) tekivad tülid kergesti ja mitte vaid laste vahel.

Laupäevaks kasvas mu ahastus juba nii suureks, et jätkasin vanal aastal pooleli jäänud remondiga. Kiskusin magamistoa seinast tapeedi maha - oli väga mõnus ja lihtne töö. Asemele otsustasin panna tapeedi kodusest arhiivist ehk ühe skandinaavialikult rahuliku träpsulise beeži, mis algselt oli kavandatud Lõunaosariikide alumisele korrusele. Kuna Meesisend otsustas seinte ülemise osa tapeetimise asemel värvida, jäi tosin rulli üle.
Meesisend ja Notsu nimetasid seda tapeeti kõikvõimalike nimetustega nagu igav ja mõttetu, väites, et külla tulevad inimesed uurivad, millal tapeetima plaanime hakata... Pühapäeval viskasin lisaks välja liigse kraami nagu kirjutuslaud (toalilled kolisid kummutile) ja piraka televiisori koos hirmsuure alusega (miks peab magamistoas olema televiisor??). Tegin südame kõvaks ja poetasin prügisse ka koolitusmaterjalid mitme tuhande lehekülje ulatuses. (mul on kahju tööandja kulutatud rahast, ausalt. Sorteerimata nimekiri mu cv-s oleks mitukümmend koolitust pikk ja ainult tuntud tegijad...) Ruumi sai üüratult juurde! Kahjuks avaldus mul allergia mingile tapeediliimi koostisosale ja paistan siiani näost kui tähniline leopard, boonuseks kuivad ja lõhenenud sõrmeotsad.

Tegusaks muutumisest alates läks ka poistel paremaks ning pühapäeval kelgutasime pisut kodumäel. Hurraa! Midi ei köhinud! (Poiste talvepuhkus venis 24 päeva pikkuseks) Midi ootas lasteaeda tagasiminekut väga ja väga (taas üks suur edusamm) Rühma riietusruumis tekkis aga ujedus koos pisaratega ning esimene lasteaiapäev algas nutuselt. Mini seevastu istunud rahulolevalt laua taha hommikuputru puukima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar