neljapäev, 26. märts 2015

Ettevaatust, telekas - ehk kuidas Midi end peaaegu tapnud oleks

Tänaselt eksamilt naasesin surmväsinult, kuid üliõnnelikult. Lõpetasin vastu hommikut oma grupitöö tõlke, grupikaaslane oli koostanud slaidid ja võtsin need vabatahtlikult esitleda. Tehtud, hästi tehtud. Essee isegi maksimumpunktidele.

Kodus naeris Meesisend minu vana teleka vastupidavuse üle. Nimelt sain ma aastaid tagasi ühe reformarite netimänguga 29´Sony televiisori omanikuks - eelmisel päeval oli otsad andnud minu eelmine telekas. Tänaseks on see üle 60 kilo kaaluv täiskantse kineskoobiga Sony muidugi totaalselt vananenud, kuid näitab jätkuvalt suurepärast pilti. Remondi käigus kolisime teleka poiste tuppa kummutile ja ühendasime taha vana armsa videomaki.

Igatahes vihastanud Midi ja saatnud Mini "oma toast" välja. Väiksem läinud nuttes õele kaebama ning kahekesi üritati ebaõnnestunud läbirääkimiste järel ust avada. Nutikas Midi tarinud seinaorvast välja suure ja raske triikimislaua ning toppinud selle ukse ette - üks äär korstna taha ja teine kummuti taha. Ukse taga prõmmijad seda ei teadnud ning muudkui lükanud ust. Notsu oma sportlikus jõus jaksanud ukse lahti suruda ning samal hetkel pratsatanud too hiigelraske televiisor triiklaua jõul kineskoopipidi põrandale. Nüüd tuleb õnnesärgi osa - Midi ei istunud sel hetkel laua taga toolil, selg teleka poole, vaid jälgis õe ponnistusi eemalt. Isegi telekas jäi terveks. Meesisend upitas suure ja raske masina tagasi kummutile. Kummuti ääre ülitugev plastik sai kriimustuse, Ülitugevast plastikust laua äär sai kriimustuse. Scartpistik jäi teleka hurga alla ja hävis. Vaibas on 2x2 cm kolmnurkne auk ja matsatuse tugevusest räägib puitpõrandas olev sama suur ning nurgast pea pooleteise sentimeetri sügavune auk. Ma ei taha mõelda tagajärgedele, kui Midi sinna alla oleks jäänud...

Nojah. Teleka peame vist ikkagi ära kolima (see tähendab kahjuks minema viskamist, sest panna pole teda kuskile). Ja näikse, et kõik vähegi kaalult kõrgem tuleb meil kodus sõna otseses mõttes seina külge kinni kruvida.

2 kommentaari:

  1. Õuhh! Meie lapsega oli ka sarnane lugu. Vahe oli ainult selles, et 2-aastane poiss sikutas ise välja kummutil, mille otsas raske teler, sahtli. Sahtel koos selles oleva voodipesuga osutus nii raskeks, et kallutas kummuti kummuli. Teler veeres nagu mäest alla ja mingil imelisel kombel tegi ta sahtli ees kükitavast lapsest ülelennu. Samamoodi oli põrandas auk ja kummutil, teleril täkked. laps aga pääses vaid ehmatusega. Tark on lastega peres kapid-riiulid kinnitada seina külge.

    VastaKustuta