reede, 15. mai 2015

Teismelise riidekapp

Sorteerisin eile ja täna Notsu väikseksjäänud riideid.
Meeletud kogused. Kümned kleidid, topid, pluusid, teksased, kokku sadu esemeid alates suuruses 146 kuni naiste S-ini. Mõned vaid kord kantud, enamasti paar-kolm korda seljas käinud. Üksikud tublisti kantud. Ainuüksi päevitusriideid tuli 13 paari. Kolmteist... Viimaste osas on Notsu ainus tädi tublisti kaasa aidanud, sest sõnadega "mõnus kui saad valida millistega randa minna" on neid talle toodud ja toodud. Ja lisaks veel täditütre riided, kes samuti kannatab (või naudib?) rõõmu riiete ostmisest. Igatahes istun ma juba teist ööd kapitalistlike kaltsukuhjade vahel ja kahju on. Ilusad esemed, peaaegu kandmata, hirmus varandus neile kulutatud ja täiesti kasutud.

Heietamiseks tuli isiklik noorus meelde - öine "õmblustöökoda", et midagi uut selga saada. Viru tänaval avati Next, hirmsate hindadega, teksapüksid maksid pea 700 krooni, mis oli umbes pool noore inimese kuupalka... Ma kandideerisin sinna kooli kõrvalt tööle. Ei saanud. Sõbranna sai. Ja me teadsime, et tegemist on kvaliteetkaubaga, kultuskaubamajaga... bööh!
Edasi tuli H&M. Euroopas seigeldes ostsin sealt Notsule igasuguseid imelisi rõivaid, sest Eestis oli kooslus "ilus& taskukohane" lootusetu soov. Roosarõõsaline Hello Kitty näiteks...
Mexx, Gap jms oli kauge unistus - klass kallim siiski. ja tegelikult... tegelikult ei tee ükski neist brändidest kedagi kenamaks ega paremaks, vaid on lihtsalt praktilised - talvel hoiavad külma ja suvel sooja eest.

Notsu praeguse riidekapiga tuleb tegelema hakata nädalavahetusel, sest ukse vahelt sisse piiludes nägin ,et asjad ei mahu enam füüsiliselt ära. Trenniriided, vähemalt kümmekond komplekti - et oleks valida. Pidulikke kleite paarkümmend, teksaseid umbes viisteist paari ja pluuse, särke ja toppe on suurte korvriiulite kaupa. Vaevalt ta isegi teab, mis seal kõik peidus. Masendav. Ja nende rõivahunnikute vahel ahastab teismeline, et MITTE MIDAGI ei ole selga ega jalga panna... ja paterdab kooli, piinlik öelda, punaste ketsidega, mille mõlemad tallaalused on lõhki (kuivailmaketsid siis), aga need olevat converse´id. (ma tõesti ei tea, miks konversid on lihtsalt ketsidest paremad?) Jah, mu emal on õigus, see on üks paganama ärahellitatud laps.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar