teisipäev, 2. september 2014

Jälle kooli!

Kuues koolisügis ei tekita elukorralduses enam kaost. Viimasel suvepuhkuse päeval jäid valikusse kolm esimeseks koolipäevaks sobivat valget pluusi ja kaks musta seelikut. Notsu küsis nõu, kuid otsustas ise. Sobivat kingapaari takseeris peegli ees. Sirgendasin ta lühikeseks nülitud ehk poolde selga ulatuva juuksepahmaka. Kaks võileiba, üks musikalli. Kiirelt haaras ta laualt lilled ning lippas sügisesse hommikuniiskusesse, et pinginaabriga samale bussile jõuda. Vaatasin ukselt järele - paganama suur ja iseteadev.

Vihikud said kattepaberid juba augusti keskel, enne viimast spordilaagrit. (Minuke kehastus Vanaks Nõiaks ja ähvardas laagri ära jätta kui kooliasjad korda ei saa). Töövihikute ja raamatutega siblisin "töö juures" ehk Meesisendi poekeses, kus ma teda messi ajal asendan.

Viimasel suvepuhkuse õhtul itsitasime veel voodis ja meenutasime möödunud suve.

* Külm juuni, ikalduv taimekasvatus lõunaosariikides ja palju-palju vihma
* Notsu lõi endale lõpuks FB konto
* jaanipäev lõunas, kodus ühes "kärudiskoga" linna jaanitulel
* jaanijärgne "lastelaager" meie pool lõunas
* ootamatult armsad külalised Tallinnas - Notsu tädi ühes tädilastega
* palav juuli - rannaskäigud
* esimene "Kurka" laager
* lõbus kolmnädal juulis ühes Eestis puhkava tädi ja täditütrega
* august lõunas - sumedad grilliõhtud ja pisikesed väljasõidud, lõbusad linnapäevad
* küllasõit tädile ning Kolmardeni loomaaed
* teine "Kurka" laager

Armsad inimesed meie ümber, nii lõuna- kui põhjakodus.

Pisikesi toredaid ettevõtmisi jagus igasse suvekuusse, kuid midagi suurt ja vapustavat ei juhtunud. Elu kahe väikelapsega toimib rutiinselt. Ometi poodlesime piisavalt, küpsetasime, niitsime muru, rohisime, käisime metsas marjul-seenel, rändasime veidi ringi ja kogusime endasse ilusaid mälestusi.

Suve viimase spontaanse hüvastijätusõidu tegime muinastulede ööl Meremõisa RMK-alale. Võtsin kodukaminast seal aastaid kuivanud kolm halgu ja kaunid kaminaroosid, pakkisin kotti kaks karpi viinereid ja grillitikud. Istusime liival, nautisime oma lõket ja teiste tulede kuma.

Ja lõppenud see ongi - algab uus kooliaasta oma uute võimaluste, ootuste ja lootustega. Notsul on selliseid säravaid alguseid veel palju ees, mina loodan kevadeks magistrikraadiga lõpusirgele jõuda.
Näis. Igatahes head uut meile, koolilastele!



2 kommentaari: